22. oktobar 2015.22. okt 2015.
POMOĆ UGROŽENIMA U POPLAVI

VREDAN POKLON ZA ŠKOLARCE

Internacionalni Centar za transfer znanja i tehnologija, partnerstvo i inovacije ICTTI iz Novog Sada realizuje projekat pomoći za porodice ugrožene u poplavama sa područja Grada Šapca, ukupne vrednosti 140.000 evra, koji je finansiran od strane Volkshilfe Austrija i Grada Šapca. Tim povodom Šabac su nedavno posetili predstavnici ICTTI. Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić istakao je koliko je ovo značajna donacija, koja je ovog puta namenjena osnovnim i srednjim školama i Predškolskoj ustanovi „Naše dete“.
- Ova, kao i sva prethodna pomoć, koja je namenjena stanovništvu na području koje je pretrpelo poplave, dragaocena je. Koristim priliku da u ime Grada zahvalim donatorima, jer je ovo veoma vredan poklon. Njegovu materijalnu vrednost premašuje i simbolika koju ima - donaciju je organizovao Centar za transfer znanja i tehnologija, partnerstvo i inovacije iz Novog Sada, a ovaj deo donacije u opremi i beloj tehnici namenjen je upravo školama i PU „Naše dete“, pa će koristiti deci i njihovim nastavnicima. Donator je grad Beč, koji je našem gradu dosta pomogao tokom prošlogodišnjih poplava i u periodu oporavka od štete koju smo pretrpeli. Zahvalan sam gospodinu Hugu Van Vegelu, predsedniku ovog Centra na dosadašnjoj pomoći i saradnji, uveren da ćemo zajedno raditi i ubuduće- rekao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
Ovom donacijom u prethodnom periodu obuhvaćene su i 272 porodice iz Mrđenovca, Orašca, Predvorice, Miokusa, Mišara, Prnjavora, Ribara, Gornje Vranjske, Bogosavca, Lipolista, Slepčevića, Majura i Tabanovića, koje su dobile belu tehniku, nameštaj, hidrofore ili građevinsko - zanatske radove.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa