22. oktobar 2015.22. okt 2015.
ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA AMBULANTE U DOBRIĆU

BOLjI USLOVI ZA LEČENjE

Posle radova koji su trajali mesec i po dana prošle srede otvorena ambulanta u Dobriću
Jedna od najstarijih ambulanti na području Šapca temeljno je rekonstruisana. Na objektu Doma zdravlja u Dobriću saniran je krov, spušteni su plafoni, zamenjene podne podloge i stolarija.
- U ovoj ambulanti se leči više od dve hiljade osiguranika, što je čini jednom od većih i značajnijih u sistemu Doma zdravlja Šabac. Infrastrukturni uslovi su temelj kvalitetne i bezbedne zdravstvene zaštite. Zato nam je u ovim poslovima važna podrška grada Šapca, kao i kod angažovanja mladih lekara, koji su dobili šansu za posao, a mi priliku da boljom organizacijom rada posao učinimo efikasnijim. Za kvalitet naše usluge, osim dobrih uslova rada, potrebni su stručno znanje i savremena oprema, a mi i za te važne poslove imamo podršku grada. Zato nastavljamo dalje unapređenje sistema: povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite, jačanje kapaciteta urgentne pomoći, ali i rad na prevenciji, što je jedna od naših najvažnijih uloga, rekao je direktor Doma zdravlja Šabac prim. dr Miroslav Popović.
Radovi na rekonstrukciji ambulante u Dobriću koštali su dva i po miliona dinara, a finansirani su iz gradskog budžeta. Svečanom otvaranju objekta prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić.
- Posle rekonstrukcije ovo je potpuno nova ambulanta. Žiteljima Pocerine stvorili smo iste uslove za lečenje kao i bilo gde u gradu. Cilj grada i Doma zdravlja Šabac jeste kvalitetna zdravstvena zaštita jednako dostupna svima. Važno je da dobre uslove za rad imaju i zaposleni u Domu zdravlja Šabac, jer uprkos manjku medicinskog kadra, rade profesionalno i posvećeno. Kao što smo to uradili ovde u Dobriću, ranije u Majuru, Ribarima, Beloj Reci, radićemo i u Prnjavoru. U skladu sa potrebama naših sugrađana i planom Doma zdravlja, gradićemo i nove ambulante i pomoći nabavku opreme. Sve to zato što nam je važno da u oblasti primarne zdravstvene zaštite Dom zdravlja ostane lider, a naši sugrađani dobiju zdravstvenu zaštitu u skladu sa svojim potrebama i važećim standardima, rekao je zamenik gradonačelnika Šapca.
Rukovodsto Doma zdravlja planira da nastavi sa ulaganjem u seoske ambulante. Prema najavama, naredni posao biće rekonstrukcija ambulante u Prnjavoru.
M.Maksimović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa