22. oktobar 2015.22. okt 2015.
PROMOCIJA KNjIGE U ANEKSU BIBLIOTEKE ŠABAČKE

BEOGRAD, VEČITI GRAD

U dvorani “Vinaver”, u nedavno otvorenom Aneksu, protekle srede je predstavljena knjiga “Beograd, večiti grad” Aleksandra Diklića.
Televizijski serijal u 27 epizoda, autor je “preveo” u edukativno i interesantno štivo, svojevrsnu beogradsku enciklopediju koja vodi čitaoca kroz burne vekove prestonice.
Prema Diklićevim rečima, “ prave zamke i izazovi bile su ustaljene i dosadne priče o našoj istoriji” – Toliko toga je ostalo izvan margina zvanične nauke, a baš ti detalji su bitni za razotkrivanje prave slike vremena, nekog ambijenta koji je omogućio da se u Beogradu desi toliko nesvakidašnjih događaja.
Knjiga “Beograd, večiti grad”, objavljena je krajem 2013. godine, a za samo godinu dana je doživela svoje 11. izdanje i dobila pozitivne kritike stručne javnosti i publike. Dr Aleksandar Timofejev, naučni saradnik Instituta za noviju istoriju Srbije, napisao je da ova knjiga daje “s jedne strane interesantnu, ali sa druge strane veoma preciznu sliku prošlosti. Politička korektnost sa kojom autor opisuje susedne države i narode i njihovu ulogu u istoriji Srbije, uzdiže njegovo delo na nivo opšteprihvaćenih evropskih standarda.”
Šabačka publika je sa pažnjom pratila priču Aleksandra Diklića, dobitnika prestižne Nagrade grada Beograda, kao i nagrade “Beogradski pobednik”, koju dodeljuje Privredna komora Beograda.
M.F.

Najnoviji broj

21. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa