1. jul 2010.1. jul 2010.
RADNICI “ZORKE ““ ZAŠTITE BILjA“ ŠTRAJKUJU

PROIZVODNjA ILI OTPREMNINE

Zbog stečaja koji je u “Zaštiti bilja“ pokrenut na Vidovdan, radnici ove fabrike su od pre dva dana u štrajku. Oni traže da im se obezbedi novac za pokretanje proizvodnje ili pak otpremnine
Radnici “Zaštite bilja“ šabačke “Zorke“ , čim su saznali da je pokrenut stečaj, odlučili su da se štrajkom izbore za neka svoja prava. Predsednik sindikalne organizacije Milenko Avrić takvu mogućnost je najavljivao znatno ranije, još kada se “Zaštita bilja“ našla na spisku NBS za takozvani automatski stečaj firmi koje su duže od tri godine u blokadi.
Izgleda da nam je takva sudbina. U ovoj zemlji ništa ne može da se reši razgovorima i dogovorima, iako su nam mnogo toga obećavali, već se za svoja prava moramo boriti štrajkom. Podsetiću vas da smo štrajkom svojevremeno izdejstvovali raskid kupoprodajnog ugovora sa nesavesnim kupcem koji je ovo preduzeće ojadio. Sada opet štrajkom od države tražimo da nam obezbedi novac za pokretanje proizvodnje ili pak otpremnine. Niko nas neće oterati na Biro, jer smo fabriku tehnološki sačuvali, čak sve ovo vreme radili doradne poslove koji su nam obezbeđivali minimalnu zaradu, kaže Avrić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa