22. oktobar 2015.22. okt 2015.
TRINAESTI BOKSERSKI „MEMORIJAL ŽIVORADA RAJŠIĆA“

U SPOMEN NA ŽIVORADA RAJŠIĆA

Ove godine, 13. Memorijal istovremeno i 9. kolo Lige mladih Vojvodine
Čuvanje uspomene na nekadašnjeg boksera i trenera plemenite veštine, Živorada Rajšića – Rajšu, nastavljeno je i ove godine. Trinaestu godinu, „Memorijal Živorada Rajšića“ okupio je boksere iz nekoliko gradova Srbije, prisutnima su se i predstavili, između ostalih, i zvanično najbolji bokseri u nekim kategorijama, a borbe su, osim kao deo Memorijala, bile i 9. kolo Prve lige „Sever“, odnosno Lige mladih Vojvodine.
Program je obuhvatio 17 mečeva, a nekoliko stotina prisutnih uživalo je u duelima: pionira, školaraca, juniora, juniorki, mladih devojaka i mladih.
Veliki pehar namenjen najboljem borcu Memorijala pripao je domaćem takmičaru, Milanu Pavloviću. U jednom od najboljih mečeva subotnjeg programa, član kluba koji nosi ime Živorada Rajšića, savladao je lozničkog boksera Tanasića. Naravno, osim priznanja za najboljeg boksera, Pavlović je i najbolji junior 13. „Memorijala Živorad Rajšić“.
Najbolji pionir, odlukom žirija, bio je Omer Ametović iz Bokserskog kluba „Zlatni Gong“ (Ruma). Priznanje za najboljeg školarca odlazi u Žabalj, Branku Zeremskom, koji je branio boje Šajkaša, kluba koji je na Memorijalu imao najviše predstavnika. Stefan Panić (BK „Vukovi sa Drine“) bio je najbolji mladi bokser, dok su kod dama, nagrade otišle u ruke Ane Bošnjak (BK „Vojvodina“), kao devojke koja je obeležila kategoriju juniorki i Anđele Brzaković (BK „F89“), najboljoj mladoj bokserki.
Mečeve je sudilo pet nacionalnih sudija: Marijana Karabašević (Novi Sad), Milovan Panić (Žabalj), Igor Škundrić (Vrbas), Zoran Draganov (Pančevo) i Zoran Andrić (Šabac) a žiri koji je odlučivao o najboljima činili su: Suljo Karadarević, Dragan Vasiljević – Durunga i Dragan Sandić. Gosti Memorijala bili su i predsednik Bokserskog saveza Srbije Dragan Ignjatović, selektor Francisko Perez Lopez i višestruki šampion Bratislav Ristić.
Uspomenu na učešće svim učesnicima čuvaće medalje sa likom proslavljenog boksera, kao i diplome.

S. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa