29. oktobar 2015.29. okt 2015.
VATERPOLO

Ozbiljni planovi i u eliti

Porodici šabačkih klubova u eliti domaćeg sporta, prethodne sezone pridružio se Vaterpolo klub „Šabac“. Posle jedne decenije, šabački vaterpolisti ponovo će predstavljati svoj klub i grad u najvišem rangu našeg najtrofejnijeg sporta.
Imali smo priliku da uživamo u junu u meču reprezentacija Srbije i Rusije na otvaranju Gradskog bazena, a došlo je vreme da uživo gledamo i klupski vaterpolo. Ovog vikedna startuje Prva A liga, a voljom žreba, povratničku sezonu „Šabac“ počinje u Beogradu, gde ga očekuje gostovanje Banjici, timu za koji nastupaju igrači, mahom ponikli u čuvenoj školi Partizana. U Beograd „šabački delfini“ putuju rasterećeni uloge favorita, ali spremni da već na startu demonstriraju ozbiljnost i velike ambicije.
Ipak, gostovanje u prestonici samo je najava onoga što nas očekuje kroz dve nedelje, kada će, u svega četiri dana očekuju dva velika vaterpolo meča. Najpre, u 2. kolu, u Šabac dolazi Zemun, a potom, u naš grad, na novootvoreni bazen, stiže bivši šampion Evrope, „Crvena Zvezda“. Posebnu draž, osim imena protivnika, daje i činjenica da je reč o zvaničnoj utakmici, duelu Kupa Srbije, te kalkulacija ne može i neće biti.
Prethodne sezone, „Šabac“ je osvojio jedno od najubedljivijih prvih mesta u Prvoj B ligi ikada. Čitave sezone, Vaterpolo klub „Šabac“ nije znao za poraz, a svega dva puta su rivali dolazili do boda. Prva A liga ponovo je tu, a u klubu uveravaju da je ovo samo prva u dugom nizu godina u najvišem rangu.
D. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa