29. oktobar 2015.29. okt 2015.
SAOPŠTENjE

Promena na Čelu Pokreta socijalista Šabac

Ovim putem želim da obavestim sve članove Pokreta socijalista kao i sve zainteresovane, o najnovijim zbivanjima u PS Šabac. Na sednici skupštine koju sam sazvao 2. novembra u 20 časova, dao sam ostavku na funkciju predsednika Gradskog odbora Pokreta socijalista, koju sam sa ponosom i svim srcem obavljao. Na taj korak sam se odlučio jer više ne osećam da tu moju dužnost mogu ispunjavati u takvom maniru. Takva odluka nije iznenadna, već je posledica višemesečnog razmatranja problema sa kojima se suočavam ja i aktivisti Pokreta u Šapcu. Takođe sam obavestio članove da se u potpunosti povlačim iz Pokreta socijalista jer se ne osećam sposobnim da u ovakvim okolnostima predstavljam stranku u bilo kom obliku. Moram da napomenem da sam zahvalan generalnom sekretaru Pokreta socijalista Komlenskom što je pokušao da me odgovori od ove moje odluke, jer je u potpunosti shvatio i složio se sa mojim razlozima i najviše što je izrazio želju da ostane moj prijatelj. U skladu sa tim ja se nadam da će većina jako dobrih ljudi u Pokretu socijalista, kako u Šapcu tako i po Srbiji, razumeti bar delom moju odluku i ostati moji prijatelji. Jer ova moja odluka nije ni u jednom pogledu usmerena protiv Pokreta socijalista i rada Predsednika PS Vulina. Ja i dalje podržavam svaki njegov napor da stanovnicima Srbije, a pre svega onima koji za život zarađuju svojim znojem, poboljša uslove za život i uslove rada. Ipak ova moja odluka možda može i njima da pomogne, da se reše neki unutrašnji problemi u organizaciji PSa. Ako do toga dođe moja odlika je više nego opravdana, ako do toga i ne dođe, onda je bolje što se povlačim u svakom slučaju. Moja odluka je u Šabačkom odboru uglavnom podržana od svih, i od onih koji su me podržali a neki od njih takođe dali ostavke na mesta u gradskom i izvršnom odboru i istupili iz stranke, i od onih koji su jedva čekali da mi vide leđa.
Na kraju želim najviše da se zahvalim svim članovima pokreta u Šapcu koji su svojom aktivnošću postigli za kratko vreme sjajne rezultate, pre svega omladini, koja je dala najveću žrtvu i podnela najjače udarce.
U narednom periodu posvetiću se nekim drugim projektima, kao što su promovisanje slobodnog softvera i Linuks operativnih sistema, o kojima ćete možda moći da čitate i na ovim stranama ako se to bude uklapalo u uređivačku politiku, kao i na nekim drugim projektima koji su još u povoju. Prijatan dan vam želi,
Nebojša Lazić, sada već bivši prek

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa