29. oktobar 2015.29. okt 2015.
OMLADINA SRPSKOG POKRETA OBNOVE

PODRŽITE ALEKSIN ZAKON

Omladina GO SPO Šabac već nekoliko dana u pešačkoj zoni ispred pošte, skuplja potpise za donošenje „Aleksinog zakona“. Aleksa Janković je dečak iz Niša koji je tragično sebi oduzeo život 2011. godine zbog psihičkog i fizičkog maltretiranja dece iz njegove škole i nerazumevanja nastavnika.
Omladina GO SPO najoštrije osuđuje bilo koji vid nasilja, psihički ili fizički i ovom prilkom želi da probudi svest svih ljudi, da se ne sme vršiti takvo nasilje, naročito nad decom. Odredbe ovog zakona, kada bi bio usvojen bi doprinele većoj odgovornosti roditelja i traženja većeg učešća proaktivnih centara za socijalni rad, postrožavanje odgovornosti i kazni za prosvetne radnike (direktore, profesore, psihijatre i pedagoge ) u slučaju propusta kada je u pitanju zanemarivanje ,nasilje i zlostavljanje deteta, potraživanje prava žrtava i vršnjačkog nasilja (da žrtva ima pravo da pokaže da je žrtva).
Omladina GO SPO će u periodu od 2.11. do 6.11. od 12 do 15 časova skupljati potpise i ovom prilkom poziva sve građane da dođu podrže i potpišu peticiju za „Aleksin zakon“.
OMLADINA GO SPO ŠABAC

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa