29. oktobar 2015.29. okt 2015.
KONFERENCIJA GRADSKOG ODBORA SRPSKE NAPREDNE STRANKE

POBEDA U NAKUČANIMA

Gradski odbor Srpske napredne stranke održao je u ponedeljak konferenciju za medije na kojoj su tema bili izbori za Savet Mesne zajednice Nakučani. Na konferenciji je rečeno da je SNS na ovim izborima podržala sedam kandidata i da su upravo oni osvojili najviše glasova.
Dejan Jovanović, koji je bio predsednik izbornog štaba za Nakučane smatra da događaji koji su obeležili ove izbore nisu zapamćeni u političkom životu Šapca.
-Nismo znali ni kada su izbori. Čovek koji je predsednik izborne komisije ne postoji u Nakučanima. Predali smo listu svih sedam kandidata zajedno i rečeno nam je da su oni pod brojevima od 10 do 16. Međutim, na glasačkom listiću oni su bili podeljeni. Sve odluke koje su se nalazile na Mesnoj kancelariji bile su bez pečata i potpisa. Postojali su pritisci da će izbori biti prekinuti. Pokazali smo da je SNS ozbiljna politička organizacija koja u takvim neregularnim uslovima može da pobedi i to smo ubedljivo uradili, rekao je Jovanović i dodao da je ovo pokazatelj da građani žele nove ljude i novu politiku na lokalu.
Srđan Alimpić, koji je dobio poverenje najvećeg broja meštana Nakučana, istakao je da je ostvareni rezultat proizašao iz truda, rada i doprinosa za selo. Rekao je da su meštani doneli odluku svojom voljom, a da će oni nastaviti da se zalažu za selo.
Mesne izbore u Nakučanima obeležila je velika izlaznost birača, od upisanih 413, glasalo je 327 građana. Po završetku glasanja mogle su se čuti glasine da je u kutiji bilo dva listića više od broja izašlih glasača, kao i da je došlo do fizičkog obračuna pa da je morala da reaguje i policija.
Boban Birmančević je pozvao nadležne organe da preduzmu potrebne mere, ukoliko je bilo nekih nepravilnosti.
-Tražimo da se ispita ko je pravio nerede po završetku izbora. Najvažnije je da je materijal sa izbora odnet u gradsku upravu i da zapisnici nedvosmisleno govore da je rezultat koji je napravljen izborna volja građana. Dva listića koja se pominju su neupotrebljeni listići od kojih je jedan trebao da bude zalepljen na kutiju, a drugi na ulazna vrata. Izborna procedura je ispoštovana, a šta se dešavalo posle u mraku neka ustanove nadležni organi, rekao je Birmančević.
Dejan Jovanovović je naveo da je problem nastao kada su prebrojani glasovi.
Istog dana kada i u Nakučanima trebali su da budu održani i izbori u Mređenovcu, ipak oni nisu održani. Ovi izbori bili su razlog i prekida poslednje sednice gradske Skupštine, jer su SNS i predsednik Saveta Milić Granić tvrdili da su neregularno raspisani.
-Gradska uprava je shvatila da je pogrešila pri raspisivanju izbora i da to nije urađeno po Statutu MZ, rekao je Milić Granić.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa