29. oktobar 2015.29. okt 2015.
PČelari nikada ne miruju

PoČinje Škola pČelarstva u Šapcu

Društvo pčelara “Šabac”, najstarije i najveće društvo pčelara u Mačvanskom okrugu i jedno od najbrojnijih društava u Srbiji, ponosno na tradiciju dugu 121 godinu, i svesno odgovornosti i obaveza prema svojim prethodnicima, od 07.11.2015. godine organizuje rad škole pčelarstva za pčelare početnike, pod pokroviteljstvom Grada Šapca. Predavanje će biti održano u prostorijama OŠ “Vuk Karadžić” u Šapcu sa početkom u 17 časova. Škola je prvenstveno namenjena pčelarima početnicima ali je mogu pohađati i pčelari koji već pčelare. Na našu veliku radost, u školu se do sada upisalo preko 70 polaznika. Očekujemo da se taj broj do početka rada škole poveća.
Škola će se sastojati iz dva dela: teoretskog, koji će trajati do početka marta 2016. godine i praktičnog, koji će se održavati na uzornim pčelinjacima članova društva pčelara “Šabac”.
Školom rukovodi poznati šabački pčelar dipl.ing. Viden Momčilović, a predavanja će pored njega držati isključivo licencirani predavači SPOS, među njima i prof dr Nada Plavša iz Novog Sada i prof. dr Zoran Milanović iz Beograda.
Škola ima za cilj da edukuje buduće mlade pčelare i da im što je moguće više otkrije tajne pčelarstva i uputi ih u ovo divno i unosno zanimanje kojim mogu da obezbede svoju egzistenciju ako mu se maksimalno posvete.
Koristimo ovu priliku da se zahvalimo Gradu Šapcu na nesebičnoj pomoći koju nam je pružio kako u materijalnom tako i u organizacionom pogledu.
Mi pčelari smo ljudi koji dobro ne zaboravljamo i višestruko dobrim uzvraćamo. Trudićemo se da naš grad bude ponosan na nas kao što smo mi sada srećni, jer je neko konačno uslišio naše želje i poverovao u naše mogućnosti. Hvala vam i ne sumnjajte u nas.
Društvo pčelara “Šabac”, Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa