29. oktobar 2015.29. okt 2015.
OTVARANjE NOVE STALNE POSTAVKE NARODNOG MUZEJA

BAŠTINA ZA BUDUĆNOST

U četvrtak, 5. novembra, u Narodnom muzeju u Šapcu, svečano će biti otvorena nova stalna postavka “Šabački vremeplov – baština za budućnost”.
Prema rečima Marka Bingulca, direktora Muzeja, postavka se sastoji od šest celina i obuhvata period od 7.000 godina – Vremenske epohe se smenjuju kružnom putanjom, a trudili smo se da osavremenimo postavku multimedijalnim sadržajem da bismo je približili mlađim generacijama.
Radovi koji su na muzejskoj postavci započeti pre četiri godine, uspešno su privedeni kraju.
- Zadovoljni smo zato što smo uspeli da uradimo sve što smo želeli, pre svega u nameri da nova stalna postavka predstavlja identitet grada, istakao je Branislav Stanković, istoričar i rukovodilac projekta.
Šabac je posle 30 godina dobio novu stalnu postavku “u vremenu kad ljudi štrajkuju ispred zatvorenih vrata muzeja”, kako je naglasio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović – Ponosan sam na ustanove kulture u našem gradu, u kom se mnogo kvalitetnih stvari dogodilo za kratko vreme. Imam velika očekivanja od nove stalne postavke i verujem da će Šapčani imati pravi razlog da svakodnevno posećuju Muzej.
Za proteklih deset godina, u infrastrukturne radove i postavku uloženo je oko 40 miliona dinara iz budžeta Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, što je, prema rečima Zorana Bortića, sekretara Skupštine grada, primer kvalitetne međusobne saradnje.
Postavka će za građane biti otvorena od ponedeljka, 9. novembra, radnim danima od 9 do 19, a subotom od 11 do 19 časova.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa