5. novembar 2015.5. nov 2015.
VATERPOLO

BivŠi Šampion u Šapcu

Finalni turnir Liga kupa za dame biće dobra predigra za glavni vaterpolo događaj predstojećeg vikenda, meč 2. kola Prve A lige, između VK „Šabac“ i VK „Zemun“, duel ekipa koje su ligu otvorile pobedom, no svakako, sve to je uvertira za narednu sredu, 18. novembar, kada su na programu utakmice Kupa Srbije, a volja žreba je bila da Šapčani „ukrste koplja“ sa bivšim šampionom evrope Beogradskim vaterpolo klubom „Crvena Zvezda“, jednim od pet predstavnika Srbije u Triglav regionalnoj ligi.
Iako aktuelni sastav Beograđana nije, ni približno, na nivu od pre dve ili tri godine, prethodni uspesi, kao i ime jednog od dva najpoznatija sportska društva kod nas, predstavlja inspiraciju za protivnika, magnet za publiku, čak i navijače kojima vaterpolo nije u vrhu liste omiljenih sportova, ali i igračima te ekipe nameće obavezu maksimalno ozbiljnog pristupa u svakoj utakmici, bilo kog takmičenja. Posle povrataka u matični grad, duel Kupa će biti jedan od najznačajnijih u istoriji Vaterpolo kluba „Šabac“. Početak utakmice je u sredu od 20 časova, a iako je sva pažnja usmerena na gostovanje Zemuna, u klubu priznaju da ne mogu, a da bar malo ne razmišljaju o meču u sredu. Početak utakmice je u 20 sati.
- Svakako da je, u ovom trenutku, „Zemun“ naša preokupacija, a koncentracija i pažnja usmereni su na tim iz beogradskog predgrađa, no, svakako da razmišljamo i o „crveno – belima“. Nije to sastav koji je osvojio evropsku titulu, ali i ovaj mlad sastav igra regionalnu ligu, verovatno je drugi najkvalitetniji tim u Srbiji, prošle godine je igrao polufinale domaćeg prvenstva, gde ga je zaustavio kasniji šampion „Partizan“. Oba trijumfa u Regionalnoj ligi Zvezda je ostvarila protiv naših ekipa, Radničkog i Vojvodine. Usled svega, ulogu favorita prepuštamo njima, ali bi ta pobeda nama bila veliki podstrek za dalje, te nemamo nameru da se štedimo u ovom meču, idemo po trijumf – istakao je trener Šapčana, Dragan Strugar.
Finalni turnir u Šapcu
Ženski vaterpolo za mnoge predstavlja, u neku ruku, „egzotičnu“ formu popularne igre, a šabački ljubitelji trofejnog sporta, imaće priliku za vikend da se upoznaju sa, verovatno, najboljim što ženski vaterpolo u Srbiji nudi.
Na Gradskom bazenu biće odigran finalni turnir Liga Kupa Srbije. U ligaškom delu, dominirale su igračice beogradske Crvene Zvezde, koje će u polufinalu odmeriti snage sa Novim Beogradom (subota, 17 časova), dok će u drugom meču igrati Senta i Vračar (subota 18:30). Finale se igra u nedelju od 18 sati, a upravo pobednik ovogodišnjeg ligaškog dela je i branilac trofeja.
D.B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa