5. novembar 2015.5. nov 2015.
MAČVANSKA OKRUŽNA LIGA – 13. KOLO

Dva gola za tri boda

FK „Radnički šabački“ – FK „Hajduk Stanko“ 2:0 (1:0)
U poslednja dva vikenda, „Radnički“ je doživeo dva razočarenja, te je trijumf protiv “Hajduk Stanka”, u derbiju, Šapčanima bio potreban da se sa više optimizma uđu u poslednja dva kola jesenjeg dela. Odličan nastup u prvom i dovoljno dobar u drugom delu, zadržali su bodove u Šapcu.
Posle kornera i gužve u kaznenom prostoru, najprisebniji je bio Jokić i loptu poslao u mrežu za 1:0, već na početku utakmice. I posle gola, Šapčani su napadali, Petrović i Lukić su imali prilike, ali promene nije bilo. U nastavku, gosti, lideri do ovog kola, igraju ofanzivnije. Takav pristup im donosi nekoliko izglednih prilika, ali i dobre intrvencije golmana Davidovića. Ni „Radnički“ nije čuvao rezultat, napadao je kao i u prvom delu. Prelomni trenutak dogodio se posle polukontre sredinom poluvremena. Na malom prostoru odlično je kombinovalo nekoliko navalnih igrača Šapčana, a sjajno proigravanje u dubinu, iskoristio je Petrović plasiravši loptu u bliži ugao za 2:0. Imali su igrači iz Crne Bare priliku da vrate neizvesnost u 81. minutu, ali nisu iskoristili jedanaesterac.
Lidersku poziciju, posle neuspeha ekipa iz Bogatića i Crne Bare, preuzela je „Drina“ sa 28 bodova. Drugi najstariji šabački fudbalski klub, za sada ima 19 bodova, a sledeće nedelje gostuje u Petlovači, u pretposlednjem jesenjem kolu Okružne lige.
S. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa