5. novembar 2015.5. nov 2015.
UČENICI OŠ „VUK KARADžIĆ“ PROSLAVILI DAN ŠKOLE

KORAK BLIŽE NOVOM JUBILEJU

Najstarija šabačka Osnovna škola „Vuk Karadžić“ prošlog petka proslavila svoj sto dvadeset osmi rođendan. Obraćajući se gostima, kolegama penzionerima, roditeljima i deci direktor Dragoslav Pavlović izrazio je zadovoljstvo postignutim u protekloj godini.
- Godina po godinu i tako sto dvadeset osma godina naše prelepe škole, najstarije namenski sagrađene škole u našem gradu Šapcu. Zadovoljni smo. Kolektiv maksimalno ulaže napor da decu pripremi za dalji život. Želimo da nastavimo s motom da budemo škola u koju će rado dolaziti deca, njihovi roditelji i nastavnici. Nastavnici koji će biti ponosni svojim učenicima, a i sami učenici koji će kasnije našu školu prikazati u najboljem svetlu - rekao je direktor.
Tradicionalno, kao i prethodnih godina, izvedena je predstava koju su pripremili učenici od petog do osmog razreda zajedno sa prof. srpskog jezika i književnosti Vesnom Vuković.
- Bilo je divno raditi u proteklih mesec i po dana sa decom. U odnosu na prošlogodišnji tekst ove godine im je bilo mnogo lakše jer smo radili po scenariju nastalom po tekstovima iz zbirke pripovedaka „Jutra plavog sljeza“ Branka Ćopića, omiljenog dečjeg pisca. Vole da čitaju njegova dela, razumeju njegov humor, njegovu emociju pa im je samim tim i zadovoljstvo bilo veće. Trudimo se i trudićemo se u buduće - obećala je prof. Vuković koja je za priredbu posvećenu stogodišnjici rođenja Branka Ćopića napisala scenario.
Za scenografiju i ovoga puta pobrinuo se uigrani tim učiteljica Milena Dragojević i Tatjana Čolić, a za glavni deo glumci Ljiljana Đurović, Milica Pajić, Violeta Jovanović, Predrag Stanković, Nemanja Vasić, Nataša Dragić, Katarina Srdanović, Stefan Trifković, Ognjen Filipović, Nikola Jovičić, Vukašin Radovanović i Jovan Jovičić.
- Nije nam bilo mnogo teško da se spremimo. Navikli smo se iz godine u godinu. Mnogo je lepo glumiti pred celom školom i ponositi se što smo njeni đaci - odgovorili su uglas.
Dan škole proslavljen je i u izdvojenoj jedinici u Mačvanskom Pričinoviću.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa