Инфо

Берза

  • aero 1.682 ▼ -0,59%
  • alfa 33.605 ▼ -2,41%
  • gmon 1.595 ▼ -0,31%
  • jesv 5.150 ▲ 0,88%
  • niis 679 ▼ -0,73%
  • spru 810 ▲ 1,00%
  • svrl 600 ⚫ 0,00%
  • tgas 11.000 ⚫ 0,00%
  • thhm 235 ⚫ 0,00%
  • tlkb 2.700 ⚫ 0,00%
(5. новембар 2015.)
СаопШтење за јавност “Иницијативе Село-Град “

РЕШАВАЊЕ РЕАЛНИХ ПРОБЛЕМА

Док се грађанима свакодневно сервирају намештене политичке афере, разноразни ријалити, представници Иницијативе Село-Град се у последњих неколико месеци активно баве проблемима аграра на подручју Мачве, Поцерине и Посавотамнаве. На многобројним састанцима и конференцијама говорило се о занемаривању пољопривредних произвођача шабачког краја. Проблеми су узроковани у највећој мери сушом, али су додатно увећани неисплаћеним субвенцијама, падом цене стоке као и неконтролисаним увозом стоке. Таквим поступањем пољопривредници су доведени у тешку ситуацију која је постала неиздржива. Револтирана оваквим понашањем, Иницијатива Село-Град је одлучила да истраје у својој намери и захтевала хитан састанак са министарком пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежаном Богосављевић Бошковић.
Како одговора није било, 27. октобра уследио је перформанс у ком су млади Иницијативе Село-Град послали на адресу Министарства пољопривреде празан и исцепан новчаник, што је требало да укаже на тренутно стање пољопривреде.
У току прошле недеље стигао је одговор из министарства да ће делегацију, коју чине Драган Станковић, одборник Иницијативе Село-Град и Зоран Чекић, градски већник, примити државни секретар проф. др Зоран Рајић. Наша организација сматра да би, уз дужно поштовање државног секретара проф. др Зорана Рајића, састанку требало да присуствује и министарка пољопривреде проф. др Снежаном Богосављевић Бошковић.
Поучени дешавањем у протеклих неколико месеци, прибојавамо се да важне одлуке не доноси ни сама министарка пољопривреде проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, већ да то чини неко други.
Свесни смо тренутне ситуације и желимо да се заузмемо за наше пољопривреднике, као и да истрајемо у решавању ових проблема. Због временских услова, који иду у прилог нашим пољопривредницима, разумемо да су тренутно заузети својим пословима. Зато их позивамо да се по завршетку радова јаве нашем одборнику Драгану Станковићу или у нашу канцеларију која се налази у ТЦ”Кифла”, на другом спрату, како би били упућени у даље кораке организовања грађанског протеста.
Прес служба “Иницијативе Село-Гр

Најновији број

20. септембар 2018.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa