5. novembar 2015.5. nov 2015.
SaopŠtenje za javnost “Inicijative Selo-Grad “

REŠAVANjE REALNIH PROBLEMA

Dok se građanima svakodnevno serviraju nameštene političke afere, raznorazni rijaliti, predstavnici Inicijative Selo-Grad se u poslednjih nekoliko meseci aktivno bave problemima agrara na području Mačve, Pocerine i Posavotamnave. Na mnogobrojnim sastancima i konferencijama govorilo se o zanemarivanju poljoprivrednih proizvođača šabačkog kraja. Problemi su uzrokovani u najvećoj meri sušom, ali su dodatno uvećani neisplaćenim subvencijama, padom cene stoke kao i nekontrolisanim uvozom stoke. Takvim postupanjem poljoprivrednici su dovedeni u tešku situaciju koja je postala neizdrživa. Revoltirana ovakvim ponašanjem, Inicijativa Selo-Grad je odlučila da istraje u svojoj nameri i zahtevala hitan sastanak sa ministarkom poljoprivrede i zaštite životne sredine prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković.
Kako odgovora nije bilo, 27. oktobra usledio je performans u kom su mladi Inicijative Selo-Grad poslali na adresu Ministarstva poljoprivrede prazan i iscepan novčanik, što je trebalo da ukaže na trenutno stanje poljoprivrede.
U toku prošle nedelje stigao je odgovor iz ministarstva da će delegaciju, koju čine Dragan Stanković, odbornik Inicijative Selo-Grad i Zoran Čekić, gradski većnik, primiti državni sekretar prof. dr Zoran Rajić. Naša organizacija smatra da bi, uz dužno poštovanje državnog sekretara prof. dr Zorana Rajića, sastanku trebalo da prisustvuje i ministarka poljoprivrede prof. dr Snežanom Bogosavljević Bošković.
Poučeni dešavanjem u proteklih nekoliko meseci, pribojavamo se da važne odluke ne donosi ni sama ministarka poljoprivrede prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković, već da to čini neko drugi.
Svesni smo trenutne situacije i želimo da se zauzmemo za naše poljoprivrednike, kao i da istrajemo u rešavanju ovih problema. Zbog vremenskih uslova, koji idu u prilog našim poljoprivrednicima, razumemo da su trenutno zauzeti svojim poslovima. Zato ih pozivamo da se po završetku radova jave našem odborniku Draganu Stankoviću ili u našu kancelariju koja se nalazi u TC”Kifla”, na drugom spratu, kako bi bili upućeni u dalje korake organizovanja građanskog protesta.
Pres služba “Inicijative Selo-Gr

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa