5. novembar 2015.5. nov 2015.
OSNOVAN NAPREDNI POKRET

ZA SVE KOJIMA JE DOSTA POLITIKE

Šabačka politička scena bogatija je za još jedan pokret, koji će predvoditi dobro poznato lice. Nakadašnja poslanica Srpske napredne stranke, a potom član odborničke grupe Inicijative Selo – grad, Tanja Radovanović, osnovala je Napredni pokret. Ističe da nemaju veze ni sa jednom drugom političkom organizacijom, da nisu formirani kao politička organizacija, ali da će svojim radom nastojati da postanu značajan politički činilac u razvoju grada. Poseban akcenat će staviti na rodnu ravnopravnost.
-Udruženje Napredni pokret nastalo je kao potreba da se u eri velikih političkih borbi napravi jedna organizacija čiji će cilj biti borba za stvaranje uslova za napredak u svim sferama života, od porodice, boljeg života žena, napretka i grada i sela, ali i negovanja i očuvanja naše tradicije. Naš pokret biće primer da rodna ravnopravnost može doprineti napretku društva. Zalagaćemo se posebno za sprečavanje nasilja nad ženama i omogućavanju boljih uslova za njihov život, posebno na selu, navela je Tanja Radovanović.
Prema njenim rečima, pokret će okupljati autoritativne i kompetentne ljude iz svih oblasti, a koji su prepoznatljivi u svojim sredinama i profesijama. Pozvala je sve koji smatraju da svojim idejama, radom i znanjem mogu da doprinesu napretku svoje porodice, ulice sela ili grada da im se pridruže. Takođe će im cilj biti i da omladinu uključe u rešavanje životnih pitanja.
-Mislim da je narodu dosta politike, posebno političkih stranaka koje su ih razrodile, zaključila je Radovanovićeva.
Na konferenciji pokreta je istaknuto i da su ih kontaktirale slične organizacije iz drugih gradova Srbije, koji su spremni da se zajedno sa njima udruže i da apliciraju za republičku vlast.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa