5. novembar 2015.5. nov 2015.
KONFERENCIJA SRS

SSP POGUBAN ZA POLjOPRIVREDU

Prošlog ponedeljka javnosti su se obratili Gradski i Okružni odbor Srpske radikalne stranke. Tema konferencije za medije bila je situacija u poljoprivredi. Pored toga, predsednica OO SRS dr Ljiljana Stanimirović istakla je da se u stranku javljaju stari članovi koji žele da pomognu, ali i da je broj novih članova svakog dana sve veći.
Potpredsednik OO Rodoljub Lukić naveo je da se poljoprivreda, kao najvažnija privredna grana sistematski uništava od 2000. godine. Smatra da je Sporazume o stabilizaciji i pridruživanjau naneo najveću štetu ovoj oblasti.
-Prema ovom sporazumu dozovoljeno je da se 80 odsto robe iz EU uvozi bez carine. To je ogroman gubirak za naš budžet, a sa druge strane imamo smanjenje plata i penzija. Njegova pogubnost može se videti i u niskim cenama stoke i mleka , jer se sve uvozi iz EU. SRS smatra i da treba povećavati fondove za razvoj poljoprivrede, jer su oni mnogo povoljniji od bankarskih sredstava. Problem predstavlja i tehnička opremljenost naših poljoprivrednika. Traktori su stari i preko 30 godina, pa su gubici zbog toga veliki, naveo je Lukić.
Radikali će se zalagati i za vraćanje zadruga koje bi se bavile samo jednom vrstom delatnosti. Pored toga što smatraju da SSP treba pod hitno ukinuti, predlažu i druge mere za ozdravljenje poljoprivrede. Tu spadaju smanjenje PDV na mehanizaciju i na stočnu hranu, najmanje dva puta godišnje regresiranje dizel goriva, ali i sprečavanje uvoza genetski modifikovanog semena.
M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa