5. novembar 2015.5. nov 2015.
KONVENCIJA NOVE STRANKE U ŠAPCU

SRBIJOM VLADAJU BAHATI

Gradski odbor Nove stranke obeležio je godišnjicu rada svečanom Konvencijom u Šabačkom pozorištu prošle subote
Srbiji je nephodan jak opozicioni blok na predstojećim izborima, poručio je lider Nove stranke Zoran Živković na Konvenciji Gradskog odbora ove partije u Šapcu. Prema njegovim rečima, sledeće godine nas očekuju ne samo lokalni i pokrajinski izbori, već najverovatnije i republički, jer, kako ističe, ne veruje tvrdnji Aleksandara Vučića da izbora za Narodnu skupštinu Republike Srbije neće biti u narednih šest meseci.
- Vreme je da se u Srbiji menja vlast, jer aktuelna Vlada napreduje samo u neistinama, obmanama i samoobmanama. Obećavaju bajke koje se ne dešavaju u stvarnosti. U Srbiji se danas ne živi dobro niti bezbedno. Srbija ne liči na ’90-te, ona to jeste. Dvojica koji nas danas vode, to su Šešeljevi, Miloševićevi i pioniri Mire Marković. Obećavali su nam povećanje Bruto domaćeg proizvoda, plata, zaposlenosti, a ništa od toga nisu realizovali. Hvale se da su povećali zaposlenost, a zapravo su samo promenili metod obračuna stope nezaposlenosti. Sve je kod njih laž, rekao Živković.
Predsednica Saveta Nove stranke Vesna Rakić Vodinelić je istakla da vlast najžešćim napadima odgovara na kritike koje se retko mogu čuti u javnosti. Bahat odnos takve vlasti prema građanima se, prema njenim rečima, mora kazniti na narednim izborima.
- Za sebe smatram da sam pre svega građanka Srbije, pa tek onda osoba koja se bavi politikom. Život u Srbiji je danas nepodnošljiv. Ekonomija je u očajnom stanju, medijske slobode gotovo da ne postoje, a jedini način da se takvo stanje promeni je pametna odluka na izborima, rekla je Rakić Vodinelić.
Konvenciji Nove stranke u Šabačkom pozorištu prisustvovali su i predstavnici drugih partija, koje, prema rečima Zorana Živkovića, dele slična uverenja i odbijaju saradnju sa Srpskom naprednom strankom.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa