5. novembar 2015.5. nov 2015.
OPŠTINA VLADIMIRCI: SELO PROVO U NOVOM RUHU

PROVU PUT I PITKA VODA

Po onoj narodnoj rečeno učinjeno ili kako kaže pomoćnik predsednika opštine Vladimirci Rade Kovačević obećano ispunjeno. Selo Provo je u delu sela poznatijem kao Orlača dobilo oko tri kilometra puta, koje je uradilo vodoprivredno preduzeće “Sava” i koje tik uz nasip meštanima daje mnogo bolje uslove za dolazak do njiva i šuma.
- Ovo je urađeno upravo sa tim ciljem, a uz lokalnu samoupravu i VP “Sava” pomogle su i Srbija vode sa 1.700 tona kamena. Hvala izvođaču radova na putu visokog kvaliteta i direktoru Draganu Topaloviću. Eto smogli smo snage da uradimo put, koji meštanima život znači i time smo ispunili obećanje, kaže pomoćnik predsednika opštine.
Direktor izvođača radova VP “Sava” Dragan Topalović dodaje.
- Uz značaj koji je nemerljiv ovaj put između petog i osmog kilometra je bitan i za održavanje nasipa, što je naša briga i to je itekako značajan deo posla uz pomoć lokalne samouprave, zadovoljan je Topalović.
A u selu tri česme donele su spas selu bez vode, i najvećem kaže Kovačević koji ističe da dubina od 50 metara i 300 litara vode u sekundi znače, ali tu nije kraj.
- Mi smo rešeni da nastavimo i dalje i da uz nove bunare prebrodimo put do trajnog rešenja, a to je priključak na vodovod koji bi bio trajno rešenje koje svi priželjkujemo. Ujedno i trafo stanicom u selu poboljšali smo kvalitet struje, a na tome ćemo raditi i dalje da što više mladih ostane na selu, kaže Kovačević.
I tako iz metra u metar iz kilometra u kilometar i kubika u kubik, bije se kažu sagovornici među kojima je i član opštinskog veća Ivica Knežević da se nekada snovi sada pretoče u javu. To je ulog u budućnost sela i opštine, poručuju uz najavu brojnih poslova i zahvalnost i VP “Sava” i Topaloviću ali i Srbija vodama koji svesrdno pomažu.
S.K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa