8. jul 2010.8. jul 2010.
KAKO REŠITI PROBLEM PASA LUTALICA U ŠAPCU

USPAVLjIVANjE, AZIL ILI...

Do alarmantnih vesti obično dolazi kada ljudi svoje pse puste da izlaze iz ograđenog dvorišta i više se nikada ne vrate
Isto se dešava i kada vlasniku dosadi da ima ljubimca i svog psa ostavi negde van grada, što je sve češća pojava. Najveći problem je, međutim, što se psi nekontrolisano pare. Onda pojedinci strpaju štenad u džak i ostave daleko od kuće.
Organizacije za zaštitu životinja su danas po pravilu zainteresovane samo za bolesne životinje jer od raznih međunarodnih fondova dobijaju novac za lečenje takvih životinja. Ovakve organizacije uopšte nisu zainteresovane za zdrave lutalice, a po pitanju njih oglašavaju se samo ako se u medijima pojavi priča o zlostavljanju pasa lutalica.
Kada se govori o psima lutalicama, obično se kao rešenje navode uspavljivnje, azil (koji se po svemu sudeći nikada neće napraviti) i kastracija, koja prema mišljenju anketiranih građana nema efekte.
Građani se sve češće žale na napade pasa lutalica. Međutim, nažalost, Šabac nije jedini grad koji ima probleme sa psima koji nemaju vlasnika. Sve češće se i u medijima polemiše oko ovog problema, koji je, čini se na osnovu komentara sa foruma, nerešiv.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa