5. novembar 2015.5. nov 2015.
POD POKROVITELjSTVOM GRADA ŠAPCA

Škola pČelarstva

Predavanjem u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šapcu, prošle subote je počela sa radom škola pčelarstva. Organizator je Društvo pčelara „Šabac“, a pokrovitelj Grad Šabac. Škola je prvenstveno namenjena pčelarima početnicima, ali je mogu pohađati svi zainteresovani pčelari.
Obraćajući se polaznicima, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je Grad ponosan na pčelare, znanje i iskustvo koji su šabački kraj svrstali među najznačajnije proizvođače meda u Srbiji.
- Želimo da budemo još bolji i uspešniji zato što imamo prirodne i ljudske potencijale. Proizvodnja meda je postala unosan posao i prilika za otvaranje novih radnih mesta, ali i način da poboljšamo kvalitet naših šuma, pašnjaka i voćnjaka. Sve je to šansa da bolje i zdravije živimo, da naša deca odrastaju u kvalitetnom okruženju, poručio je gradonačelnik Šapca.
Edukacija se sastoji iz teorijskog dela, koji će trajati do marta 2016. godine, i praktičnog, na uzornim pčelinjacima članova Društva pčelara „Šabac“. Školom rukovodi poznati šabački pčelar Viden Momčilović, a predavanja će održati i licencirani predavači SPOS, među kojima profesor dr Nada Plavša iz Novog Sada i profesor dr Zoran Milovanović iz Beograda.
Cilj škole je edukovanje budućih mladih pčelara, kojima pčelarstvo može biti zvanično zanimanje.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa