8. jul 2010.8. jul 2010.
PROMOCIJA U KULTURNOM CENTRU

POVRATAK U VREMENU ČEDNOSTI

Veče poezije, proteklog utorka u Kulturnom centru, ostaće zapamćeno, ne samo po broju posetilaca. Bilo je neobično, u ovom obeščašćenom vremenu, biti na mestu na kom sve vri od ustreptalih emocija i suza, gde se dogodio susret dvoje ljudi koji se nisu videli dvadeset godina, a žive u istom gradu... Te večeri, Mioljub S. Damnjanović, promovisao je svoju prvu samostalnu zbirku - „57 ljubavnih pesama“.
Pitala sam se kada će doći trenutak da se Baja (Damnjanovićev nadimak) predstavi samostalnom knjigom kao osvedočeni pesnik - rekla je u uvodnoj reči Branka Todorović, urednik izdanja i dodala - Ljubavna poezija je nekada bila najefikasniji način udvaranja. Šta je danas sa emocijama? Potisnute su. Zato su nam potrebne ovakve večeri da otvorimo svoju dušu za ljubav i poeziju, koja je elitna umetnost, u kojoj je sva punoća života.
Damnjanović je pesnik koji je učestvovao u mnogim književnim manifestacijama širom bivše Jugoslavije, objavljivao pesme u raznim časopisima („Književne novine“, „Književna reč“, „Student“, „Glas Podrinja“...), zastupljen u jedanaest zajedničkih knjiga poezije. Nagrađivan. Na Brezovici je 1991. godine dobio I nagradu za pesmu „Čovek bez senke“.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa