12. novembar 2015.12. nov 2015.
SAOPŠTENjE GRADSKOG ODBORA SRPSKE NARODNE PARTIJE ŠABAC I OPŠTINSKOG ODBORA BOGATIĆ

OTVARANjE KANCELARIJA ZA SARADNjU SA RUSIJOM

Srpska narodna partija pruža podršku poljoprivrednicima šabačkog kraja i pridružuje se njihovim apelima resornom ministarstvu Ministarstvu i Vladi. Potrebno je prestati sa nekontrolisanim uvozom živih svinja, mesa, mesnih prerađevina, mleka i mlečnih priozvoda iz EU. Ceo problem nastao je štetnom primenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP), čime je omogućen nekontrolisan uvoz prehrambenih proizvoda iz EU, a srpski seljak doveden u neravnopravan položaj sa ostalim akterima na tržištu.
SNP je prva pokrenula pitanje zaštite srpskog seljaka, posebno proizvođača mleka, ugroženih štetnom primenom SSP. Srpski seljak ne može da se takmiči sa seljakom iz EU koji ima deset puta veće subvencije, koji nije bio bombardovan niti je imao sankcije.
S tim u vezi, glavni cilj SNP, koji skorijem periodu treba ostvariti, je stvaranje uslova za otvaranje Kancelarije za saradnju sa Ruskom Federacijom u Šapcu i Bogatiću, a uz pomoć resornih stranačkih odbora. Kancelarije u Šapcu i Bogatiću će biti mesto gde će naši proizvođači - poljoprivrednici moći da se udruže kako bi svoje proizvode da izvozili na Rusko tržište po unapred poznatoj ceni. Kancelarija u Šapcu bi bila osposobljena za ugovaranje i izvoz voća, a u Bogatiću za izvoz povrća i stoke, a obe će omogućiti siguran plasman proizvoda na Rusko tržište. Plan je da ove kancelarije počnu sa radom tokom decembra tekuće godine i to istog dana i u Šapcu i Bogatiću, kada očekujemo posetu predsednika SNP Nenada Popovića i predstavnike Ruske ambasade.
Gradski odbor SNP Šabac Opštinsк

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa