8. jul 2010.8. jul 2010.
POČELA SEZONA GODIŠNjIH ODMORA

MORE PRIVILEGIJA BOGATIH

Šapčani, poput većine građana Srbije, ove godine ne planiraju da idu na odmor. Besparica je glavni razlog ostanka kod kuće, a i oni koji su rešili da odmor provedu na moru, planini i banji već sada brinu kako će nadomestiti troškove odmaranja
Ne znam koga da “ubijem“ za 500 evra da platim letovanje, kaže polušaljivo, ali i ozbiljno mlada honorarna saradnica jednih dnevnih novina. I drugi mladi slično razmišljaju, iako oni češće odlaze na odmor nego ostali, dovijajući se na razne načine da skupe novac za odlazak na more. Samci će, pogotovo, ako rade možda i uspeti da obezbede 300 do 400 evra, za skroman desetodnevni aranžman, ali porodice sa decom mnogo teže posebno one sa prosečnim primanjima ili, pak, one sa zaradama daleko ispod prosečnih.
ZA SVE NEMA NOVCA
Ne pamtim kada sam poslednji put bio na odmoru, ni ja, niti bilo ko od moje porodice. Imam dvoje dece od 14 i 10 godina i duša me boli što još nisu videla more. Mnogo bi im značilo za zdravlje da mogu da im priuštim bar sedam dana u nekom letovalištu. Ali, šta ćete jedva nekako uspevam da podmirim potrebe dece i žene i to one osnovne. Zaradim za hranu, skromnu odeću, platim obaveze i ne ostane ni dinara. Čeka me i obezbeđenje ogreva, knjiga i školskog pribora i za sve to moram pare stvoriti za ova dva meseca, kaže Dragan Nikolić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa