12. novembar 2015.12. nov 2015.
SEMINAR O DEČJOJ ATLETICI U OSNOVNOJ ŠKOLI U BOGATIĆU

ZDRAVI STILOVI ŽIVOTA

Prošle nedelje profesor doktor Dušan Perić, dekan fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu u Osnovnoj školi “Mika Mitrović” u Bogatiću, održao je seminar za učitelje na temu značaja dečje atletike u školama.
Pokrovitelj ovog projekta je Evropska Unija u saradnji sa Svetskom atletskom federacijom. Profesor Perić je prvi međunarodni učitelj koji je ovu vrstu atletike doneo u Srbiju pre šest godina.
- Atletski savez Srbije je organizovao nekoliko seminara u formi edukacije edukatora koji su potom proširili dečju atletiku na celu Srbiju. Jedan od prvih i najaktivnijih gradova po ovom pitanju bio je Šabac, ističe posebno profesor Perić, naglašavajući pri tom veliki doprinos atletskog trenera Velimira Planka.
Kids atletika ( dečja atletika) dominantna je u Evropi i najviše poklonika i finansijera ima u evropskim fudbalskim klubovima.
Kroz te aktivnosti u Belotiću, zahvaljujući učitelju Miroljubu Ćiriću prošlo je mnogo mladih. I letos su imali nastup na fudbalskom igralištu tamošnjeg fudbalskog kluba. Profesor Perić s zadovoljstvom ističe da su učenici iz ovog sela prvaci Srbije u dečjoj atletici.
U Srbiji je program dečje atletike aktiviran od strane Republičkog zavoda za obrazovanje i on je ponuđen zaposlenima u osnovnim školama, kao dobar način izgradnje zdravih stilova života.
Slične seminare profesor Perić je održao u oko 80 škola (Loznica, Šabac, Beograd, Novi Sad... ) u 15 opština, za oko 500 polaznika.
- To su uglavnom bili učitelji, nastavnici fizičkog vaspitanja, kao i ovde u Bogatiću. Potencijalno time smo zdravim stilovima života usmerili više hiljada dece i njihovih roditelja, zaključuje profesor Perić.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa