Info

12. novembar 2015.12. nov 2015.
AKTIVNOSTI DRUŠTVA PČELARA „ŠABAC“

u Šapcu POČELA ŠKOLA PČELARSTVA

Prvi časovi iz programa sedmomesečne obuke budućih pčelara održani su 7. novembra u prostorijama Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Šapcu
Na početku rada polaznicima Škole, kojih je bilo 107 i članovima uprave Društva obratio se gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo, što posle tromesečnih priprema počinje obuka ovako velikog broja budućih pčelara. Istakao je i da će uprava Grada svojim merama podsticati pčelarsku proizvodnju kao i otkup i plasman meda po cenama povoljnijim od onih koje sada nude otkupljivači meda u Srbiji.
Obuka je nastavljena prošlog vikenda. U subotu je nastavu po utvrđenom planu polaznicima održao Viden Momčilović, uz asistenciju Dragana Đurića, proizvođača pčelarske opreme iz Šapca.
U nedelju 15. novembra, u Društvu pčelara „Šabac“ gostovala je prof. dr Nada Plavša sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, koja je održala dva predavanja o bolestima pčela i pčelinjeg legla i načinima za njihovo suzbijanje. Predavanjima ovog eminentnog predstavnika pčelarske nauke, prisustvovalo je 160 slušalaca među kojima je bilo i tridesetak polaznika Škole pčelarstva.
R. Pejanović

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa