12. novembar 2015.12. nov 2015.
OdrŽana prva sednica Saveta za rodnu ravnopravnost

JAČANjE SARADNjE

Prva sednica nedavno formiranog Saveta za rodnu ravnopravnost grada Šapca održana je danas u Gradskoj upravi. Predsednik Saveta je Salko Karadarević, član Gradskog veća, a članovi predstavnici javnih preduzeća, zdravstvenih i socijalnih ustanova, Gradske uprave i nevladinog sektora.
Nadležnosti Saveta su da predlaže akcije i konkretne mere za postizanje politike jednakih mogućnosti na nivou grada, da podstiče jačanje saradnje između organa lokalne samouprave i civilnog sektora na unapređenju rodne ravnopravnosti, da učestvuje u kreiranju i prati primenu strateških dokumenata grada, inicira programe i mere podsticaja učešća žena u javnom i političkom životu, privrednim aktivnostima i borbi protiv nasilja, kao i sva druga pitanja od interesa za postizanje rodne ravnopravnosti na teritoriji grada Šapca.
Članovi Saveta su se jednoglasno složili da je prvi zadatak priprema predloga Lokalnog akcionog plana grada Šapca za ostvarivanje rodne ravnopravnosti. Formirana je radna grupa u okviru Saveta, koji će ovaj predlog pripremiti za narednu sednicu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa