Info

12. novembar 2015.12. nov 2015.
SEDNICA UPRAVNOG ODBORA SPORTSKOG SAVEZA SRBIJE U ŠAPCU

ŠABAC ZA SPORTSKI UZOR

Upravni odbor Sportskog saveza Srbije održao je u ponedeljak redovnu sednicu u Gradskoj upravi u Šapcu. Na ovaj način nastavljena je praksa dobre saradnje sa gradom i Sportskim savezom Šapca. Pre početka sednice govorilo se i o tome da nije slučajno baš Šabac dobitnik ovogodišnje “Majske nagrade”, najvećeg priznanja SSS, koje se dodeljuje sportistima, trenerima, funkcionerima i savezima koji su obeležili prethodnu godinu.
-Naša saradnja traje duži niz godina i na vrlo je visokom nivou. Strategijom i Zakonom o sportu regulisano je kako sport treba da funkcioniše i u Šapcu je upravo tako. Dobro je što se u velikom broju gradova i opština isto dobro radi, ali postoje i sredine gde to ne funkcioniše na pravi način. Zadatak SSS je da radi na tome i da sve dovede na nivo kakav je, recimo, u Šapcu, rekao je predsednik SSS Aleksandar Šoštar i dodao da su za “Majsku nagradu” podjednako zaslužni i SSŠ i Gradska uprava, jer bez saradnje sport na lokalnom nivou ne može da se razvija na pravi način.
Sednice UO SSS održavaju se po celoj Srbiji, od 2009. godine, kada je Šoštar izabran na mesto predsednika Saveza. Smatra da način na koji ih primaju u mestima u koja dolaze pokazuje da su doneli ispravnu odluku, pa će tako nastaviti i u buduće.
Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić istakao je da su ljudi iz SSS uvek dobrodošli gosti.
-Sastajali smo se povodom brojnih akcija koje je organizovao naš sportski savez sa SSS. Drago nam je što i sada možemo da dogovorimo neke buduće događaje i nadamo se još boljoj saradnji koja će biti u korist našeg sporta, rekao je Pajić.
Na sednici se govorilo o tekućim pitanjima. Pred SSS su još dva bitna događaja. Krajem ovog meseca će biti održan Sajam sporta, a u decembru predstoji svečana sednica Skupštine SSS sa dodelom priznanja, čime će biti završena godina.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa