12. novembar 2015.12. nov 2015.
POČELA REKONSTRUKCIJA VELIKOG PARKA

NOVE STAZE I JAVNA RASVETA

Po nalogu Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem počela je rekonstrukcija Velikog parka. Najobimniji radovi odnose se na uređenje pešačkih staza i zamenu sistema javne rasvete.
Pešačke staze u šabačkom Velikom parku uskoro će dobiti novi izgled. Radnici „Jugokop Podrinja“ postavljaju ivičnjake od granitnih kocki koje su se nekada nalazile u gradskim ulicama, nakon čega će se pristupiti asfaltiranju staza.
- Staze u Velikom parku bile su u veoma lošem stanju, prilično dotrajale. Ivičnjake radimo od granitne kocke, koja se nalazila u pojedinim ulicama. Osim što je rešenje vizuelno prijatno, ono je ekonomično. Jedini problem predstavlja ugradnja granitnih kocki, pošto zahteva dosta vremena. Postavićemo skoro tri kilometra ivičnjaka od granitne kocke, dok će staze odlikovati asfalt ekstremno fine granulacije, koja omogućava veoma ravnu podlogu. Ukupno, biće asfaltirano više od 4.500 kvadratnih metara na stazama. Posebnu pažnju posvetićemo ulazima u Veliki park, koji će biti funkcionalniji, lepši i bolji nego do sada, kaže Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Uporedo sa uređenjem staza, obavlja se i zamena sistema javne rasvete u parku. Novo osvetljenje odgovarajuće jačine biće postavljeno do kraja novembra. Radove na ovom poslu izvode ekipe firme „Ekonomistelektro“ iz Beočina.
- Imamo veoma dobro iskustvo sa ovom firmom, pošto je ona radila na postavljanju javne rasvete na Trgu šabačkih žrtava. Umesto 144 stuba sa prevaziđenim i dotrajalim svetiljkama, biće postavljeno 100 novih sijalica sa led rasvetom koje daju veoma dobro osvetljenje, a i veoma su ekonomične, dodaje naš sagovornik.
Ukupna vrednost rekonstrukcije Velikog parka iznosi 18 miliona dinara, od čega se 14.200.000 odnosi na uređenje pešačkih staza, a ostali deo od 3.800.000 dinara na zamenu sistema javne rasvete.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa