19. novembar 2015.19. nov 2015.
KUP SRBIJE ZA VATERPOLISTE - FINALE

Pet metara od finalnog turnira

VK“ Šabac“ – BVK „Crvena Zvezda“ 13:13 (4:1, 3:5, 2:3, 4:4) peterci (3:4)
Gradski bazen. Gledalaca 900. Sudije: Putniković i Raković. Isključenja: Šabac 14, Crvena Zvezda 8.
Malo, jako malo je nedostajalo da VK „Šabac“ eliminiše Crvenu Zvezdu u četvrtfinalu Kupa Srbije, plasira se na finalni turnir. Možda bi to bilo iznenađenje, ali bi taj trijumf svakako bio zaslužen. Veći deo meča, domaći su vodili, ali, nažalost, sreća je, u ključnim trenucima, prosto okrenula leđa i osmehnula se „crveno – belima“. Ostaje žal, ali nema potrebe za ljutnjom, svako je pružio i više od maksimuma.
U odličnoj atmosferi, kakva se retko viđa u vaterpolu, pred punim tribinama, Šapčani su znatno bolje otvorili meč. Odbrane Stefana Popovića dala su krila, a lucidni i raspoloženi šuteri, među kojima je prednjačio Šormaz doneli su 4:1 na prvoj pauzi.
Zvezda više nije ekipa koja je osvojila Ligu šampiona 2013. godine, ali je i dalje drugi tim u Srbiji, što je pokazala već u drugoj četvrtini. Dva vezana gola u dva napada dovela su goste na samo gol zaostatka, međutim „Šabac“ nije dao vođstvo. Napad se budi, slede novi golovi, a iako je odbrana bila slabija nego u prvom delu, napad je sačuvao 7:6 na poluvremenu. Borba je bila sve žešća u trećoj četvrtini. Na svakoj pozicije je bilo mnogo borbe. Bakić popravlja skor gostiju na semaforu, ali Rus Balakirev koristi ukazanu priliku i upisuje se u listu strelaca.
Svo vreme, obe ekipe su imale odličnu, a pre svega, sportsku podršku sa tribina. Atmosfera je dala dodatnu snagu vaterpolistima, te je svaki gol proslavljan kao fudbalski. Beograđani su prvi put poveli u 26. minutu, a i u poslednji su ušli sa minimalnom prednošću, 13:12. Ipak, sjajni Balakirjev postiže gol 30 sekundi pre kraja za 13:13.
Povela je CZ u petercima, Šabac preokrenuo, imao dva šuta za pobedu, ali je Kralj vezao tri odbrane u ključnim mometnima, njegovi šuteri iskoristili to i gosti su slavili 3:4. Najbolji strelci na meču bili su Šormaz (Šabac) sa 4 gola, odnosno Bakić (CZ) sa 3.
- Svaki poraz je lekcija, a iako boli, mi treba da budemo ponosni ovom utakmicom. Dali smo više nego što možemo, a verujte, rastemo iz meča u meč i naš vrhunac biće u martu, tek će svi osetiti našu snagu – rekao je posle meča, kapiten Boris Popović.
D.B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa