Info

19. novembar 2015.19. nov 2015.
FK “JEVREMOVAC” OPRAVDAO OSNIVANjE

NACILjALI VIŠI RANG

Pre nešto više od dve godine Jevremovac je dobio svoj drugi fudbalski klub. Nakon što je “Pocerina” ispala u poslednju “beton” ligu, pojedinci su, nezadovoljni tretmanom u klubu osnovali FK “Jevremovac”. Treće sezone svog postojanja jesenji su prvaci Međuopštinske lige
“Pocerina”, sa ozbiljnim šansama da dogodine igraju u Opštinskoj ligi.
-Veliki broj igrača koji je igrao fudbal u “Pocerini” je oteran iz kluba. Želeli su da se bave sportom, ali im to nije bilo dozvoljeno. Vreme je pokazalo ko je bio u pravu, kaže Milan Vasić, predsednik Mesne zajednice Jevremovac.
Prvi tim čine 22 igrača, a postoji i omladinska škola fudbala za pionire i petliće, koji se takođe takmiče u ligi za svoj uzrast.
-Napravili smo klub od odmetnika. Finansiramo se iz sopstvenih sredstava, a tu su i prijatelji kluba, kao i članarine i ulaznice, navodi potredsednik kluba, Milan Grujić, koji je u “Pocerini” igrao više od decenije.
Glavni rivali “Jevremovca” su “Dušan Silni” iz Šabačke Kemenice i “Miokus”. Protiv njih su u jesenjem delu već igrali u gostima. Prve su pobedili, a od drugih izgubili. Nemaju primedbi na tok prvog dela sezone.
-Suđenje je bilo korektno. Kiksnuli smo na dve utakmice, protiv Miokusa i Mišara. Polusezonu smo završili sa šest bodova prednosti nad “Dušanom Silnim”. Njima je ovo prva sezona u Međuopštinskoj ligi, a nama druga, pa ipak oni imaju dobar tim i najveći su nam konkurenti za osvajanje prvog mesta koje vodi direktno u viši rang. Miokus je treći. Dočekujemo i jedne i druge na svom terenu u drugom delu sezone, priča Grujić.
Drugo mesto na kraju sezone značilo bi da moraju da igraju baraž sa poslednjoplasiranom ekipom iz višeg ranga. Nadaju se da se to neće dogoditi.
Da imaju podršku meštana govori i činjenica da na gostovanja putuju autobusom. Teren je u vlasništvu MZ, pa su u planu i ulaganja u njega.
-Postojali su imovinsko pravni problemi da dokažemo da je igralište u vlasništvu MZ. Sada kada je to rešeno neke odluke o investiranju su već donete. Solidna infrastruktura postoji i trenutno, imamo vodu, struju, kanalizaciju, ograđeno je, ali želimo još da ga sredimo, navodi Milan Vasić.
Najbolji igrač jesenjeg dela sezone je kapiten Marko Todorović, Jevremovčanin, koji je pre povratka u rodno selo igrao za “Provo”. Najveći deo tima čine meštani, dok je trojica igrača iz Šapca. Trenira ih Dragan Čvorić, nekadašnji fudbaler “Mačve” koji je igrao i u grčkoj prvoj ligi.
Ulažu u mladost i u budućnosti će računati na igrače iz svoje omladinske škole. Voleli bi da se što više dece uključi u ovu priču. Upravu kluba čine ljudi koji su, kažu, prepoznali dobru ideju.
Prve godine kada su osnovani igrali su i protiv “Pocerine”. Jednom su igrali nerešeno, a drugi put pobedili.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa