19. novembar 2015.19. nov 2015.
FINALNI TURNIR PRVENSTVA SRBIJE U RVANjU

Pehar u Zrenjaninu

Na finalnom turniru održanom u Šapcu, rvači Proletera osvojili titulu prvaka u rvanju Grčko – Rimskom stilom. U finalu pobedili Partizan 6:2
Zrenjaninski „Proleter“ novi je ekipni šampion Srbije u rvanju Grčko – Rimskim stilom, a pobednički pehar, Zrenjaninci su podigli u našem gradu kojem je ukazano poverenje da organizuje završni turnir Prve lige Srbije.
Iako šabački „Vitez“ više nije član Prve lige, kako je istakao Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, rad sa mlađim kategorijama i ugled koji klub uživa u savezu, motivisao je RSS da Šapcu poveri organizaciju.
- Vrlo smo zadovoljni organizacijom i posetom. Ovo nije samo prilika da ljudi vide vrhunsko rvanje, već i da se drevni sport populariše. Nadamo se da će, iz godine u godinu, Srbija imati sve više mladih rvača. Samo tako, imaćemo svetlu budućnost – ističe Trajković.
Najbolje što srpsko rvanje može da ponudi, bilo je u nedelju u Šapcu. Prvo su na strunjaču izašli članovi Proletera (Zrenjanin) i Potisja (Kanjiža). I pre početka turnira, „Proleter“ je imao ulogu favorita, a u polufinalu je pokazao da ga samo titula može zadovoljiti. Kolompar, Fris, M. Neveš, Štefanek, V. Neveš, Balo i Franjković bili su sigurni u svojim borbama, doneli prednost od 7:0, a jedini poen za ekipu iz Kanjiže, osvojio je u najtežoj kategoriji, Horvat.
Neuporedivo neizvesnije bilo je u drugom polufinalu. Rvač Partizana, Komar, savladao je Nađa u kategoriji do 59 kg tušem, što je, ispostaviće se, bilo ključno za konačnu pobedu. Sledili su naizmenični trijumfi: Dudaš (Spartak), Erski (Partizan), Čikoš (Spartak), Bulatović (Partizan), Balaž (Spartak), Knežević (Partizan), Bosnić (Spartak), što je, u globalu, dalo rezultat 4:4. Ipak, kako je jedan meč rešen tušem, u finale je otišao u „Partizan“.
Svečano otvaranje usledilo je posle polufinala, a prisutnima su se obratili Željko Trajković, predsednik RSS i Nemanja Pajić, zamenik gradonačelnika Šapca.
Zrenjaninci, predvođeni Štefanekom, šampionom planete i učesnikom Olimpijskih igara, bili su sigurni u finalu. Savladali su Beograđane, 6:2. Bodove Proleteru doneli su: Kris, M. Neveš, Štefanek, V. Neveš, Balo, Franjković. „Crno – beli“, vicešapioni, imali su pobednike u prvom i poslednjem duelu finala, a bolji od rivala bili su Komar i Živanović.
Treće mesto je osvojilo „Potisje“. U „utešnom finalu“, slavili su protiv Spartaka, 6:2.
- Polovina takmičara Proletera, ali i borci iz drugih klubova, čine našu reprezentaciju, te je sve najbolje od našeg rvanja bilo u Šapcu. Zaista sam uveren u uspeh reprezentacije, dobar rad pokazuju i ove borbe. Verujem da je pred našim rvanjem sjajan period, a da već OI u Brazilu mogu doneti medalju i prekinuti nekoliko decenija pauze – rekao je Štefanek.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa