19. novembar 2015.19. nov 2015.
PRI KRAJU IZRADA STRATEGIJE RAZVOJA POLjOPRIVREDE

STRUČNIM RADOM DO NAJBOLjEG REŠENjA

Izrada strategije razvoja poljoprivrede ruralnih područja grada Šapca privodi se kraju. Treba da bude usvojena na prvoj sednici Skupštine grada u narednoj godini, a odnosi se na vremenski okvir od 2016. do 2024. godine.
Treba da doprinese kreiranju stabilnog i predvidljivog poslovnog ambijenta za održivi razvoj poljoprivrede i ruralnih sredina na području Šapca. Daće smernice za budući razvoj zajednice, obezbediće lakši pristup međunarodnim projektima i sredstvima i povećati atraktivnost grada za investitore.
Na njoj direkcija za poljoprivredu intenzivno radi duže vreme, a sada su formirane i četiri radne grupe: za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, za prehrambenu industriju, za ruralni razvoj i za institucionalnu podršku.
-Ovo nije strategija neke političke grupacije, nego razvoja svih poljoprivrednih proizvođača, odnosno kompletne poljoprivrede grada Šapca. Učešća ima samo profesionalni rad. Zbog toga su u njenu izradu uključeni poljoprivrednici, stručnjaci, nauka, i svi koji mogu da doprinesu razvoju kvalitetne strategije. Važno je da bude kompaktibilna sa republičkom strategijom, navodi Vladimir Špegar, direktor Direkcije za poljoprivredu.
Strategija će takođe biti usklađena i sa lokalnim strateškim dokumentima i politikom ruralnog razvoja EU.
Do sada je razvoj poljoprivrede na lokalnom nivou planiran u okviru Strategije održivog razvoja. Prošle godine je prvi put doneta i republička strategija za razvoj poljoprivrede.
Svi koji imaju ideje u ovoj oblasti mogu se javiti Direkciji za poljoprivredu i priključiti radnim grupama da pomognu u izradi strategije.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa