19. novembar 2015.19. nov 2015.
PRIČA IZ ŽIVOTA

SVI SMO MI OD SVETLOSTI

Branka Gaković je rođena 1982. godine u Odžacima, ali je u Šapcu provela najveći deo života, njeni roditelji su se preselili kada je ona imala tri godine. Odrastala je sa dečacima, u krugu Poljoprivredne škole gde su živeli, jer joj se majka zaposlila kao profesor fizike.
- Tada nije bilo uređeno kao danas, bila je šuma, u kojoj smo se osećali zaštićeno i nekako ušuškano, izdvojeni od saobraćaja i drugih ljudi, imali smo svoje carstvo. Zavolela sam prirodu, ali, tada to nije bila duboka potreba, kao što je danas, kaže Branka za „Glas Podrinja“.
Posle bajkovitog detinjstva, završila je osnovnu i srednju Medicinsku školu kao vukovac i upisala Medicinski fakultet u Novom Sadu. Učenje joj nije teško palo zbog ogromne ljubavi prema medicini. Vredno je učila i polagala ispite do prvog, velikog životnog preokreta, kada se, na trećoj godini studija, razbolela. Koksaki i adeno virus su napravili promene na srcu i plućima, koje su dovele do novih posledica. Sedam godina trajalo je mučenje u kom su se dijagnoze nizale jedna za drugom, Branka nije mogla da ima normalan svakodnevni život, bila joj je potrebna pomoć roditelja oko najobičnijih stvari.
- To je trajalo sve dok moja lekarka nije posumnjala na karcinom štitne žlezde i predložila radikalno uklanjanje. E, tada se u meni sve promenilo. Intuicija mi je govorila da ne pristanem, nego da pokušam neki drugačiji način lečenja. Isprobala sam razne alternativne metode, neke su imale više, neke manje uspeha, ali je istinsko izlečenje započelo pre tri godine, kada sam naišla na kvantnu medicinu i informoterapiju.
Promenom režima ishrane, biljnim čajevima i melemima, Branka je uspela da povrati zdravlje za manje od godinu dana. Kaže da je pored tela, potrebno lečiti i dušu verom i molitvama, afirmacijama, vizualizacijom – Najskuplja je lična empirija, ali pruža najdragocenije znanje. Danas sam zahvalna Bogu za bolest koja me je promenila i otkrila mi sasvim novu dimenziju života.
Kvantna medicina i informoterapija
Pre dve godine, potpisana je zvanična saradnja između kijevskog Naučnoistraživačkog instituta za integrativnu medicinu i Međunarodnog udruženja za promociju i razvoj kvantne medicine pri Srpskom lekarskom društvu – Ljuanttes, gde je Branka završila osnovni nivo kvantne medicine i informoterapiju.
- Kvantna medicina pokušava da do odgovora o zdravlju i bolesti dođe putem elektromagnetnih talasa. Godine 1982. je otkriveno da ljudsko telo poseduje karakterističnu sopstvenu frekvenciju elektromagnetnog polja. Poremećajem frekvencije dolazi do otklona u biofizičkim i biohemijskim sferama, te do generisanja bolesti. Izlečenje, zapravo samoizlečenje, postiže se vraćanjem sopstvene frekvencije elektromagnetnog polja.
Kvantna medicina nije agresivna, naprotiv, potpuno je bezbolna. Postoje tri pravca – mikrorezantna, biorezantna i informoterapija.
- Svi smo mi svetlost, razlikujemo se, od anđela do minerala, samo po količini svetlosti koju u sebi sadržimo i frekvenciji na kojoj vibriramo. Upravo se na tome zasniva informoterapija – u merenju rezonantnog odgovora frekvencija našeg tela na akupunkturnim tačkama šaka i stopala i frekvencije hrane (što se naziva intolerancija), biljaka, minerala, vitamina, homeopatskih pripravaka, informacionih poruka.
Od svih zdravih namirnica i lekovitih biljaka, za lečenje se pravi odabir onog što savršeno odgovara osobi u tom trenutku, jer se poklapa sa elektromagnetnim otiskom tela. Individualna terapija se postiže zahvaljujući Folom aparatu.
- Doktor Fol je objasnio da čovekovo zdravlje zavisi od kretanja Či, životne sile, i njene harmonije u telu. Otkrio je da je tu energiju moguće meriti i uravnotežiti, kao i da postoji mogućnost testiranja materije pre unošenja u organizam. Svaka namirnica, biljka ili lek ima svoju frekvenciju i, kada se drži u ruci, pomera se kazaljka mernog uređaja. Testiranje se vrši sve dok se ne uspostavi saglasje (rezonancija), čime se vraća normalna frekvencija elektromagnetnog polja tela i posledično dolazi do ozdravljenja.
Povratak prirodi i veri
Ni sreća ni nesreća nikad ne dolaze same, nego u nekakvom svom rasporedu, u nizu, serijski. Kada je pre tri godine otkrila kvantnu medicinu i zdravlje počelo da se vraća u njen život, Branka je upoznala svog budućeg supruga. Iako se njeno i njegovo društvo poznavalo, oni nisu, upoznali su se preko fejsbuka i počeli da se dopisuju - Sve ima svoje dobre strane i kada se koristi sa pozitivnom namerom, svrsishodno je, kaže Branka koja ne veruje u slučajnost. Saša i ona imaju ista interesovanja i životni kredo. Iz Šapca su se preselili u Klenak, gaje organsko voće i povrće, podižu malinjak, zasadili su preko 200 novih stabala paulovnije i topole u protekloj godini. Vikende provode u Provu i Culjkoviću.
- Radujem se da dođem autom ili biciklom do Šapca, da obavim šta imam i da se vratim. Sašina majka razmišlja slično kao i mi, idemo zajedno na izlete ili u šumu, beremo gljive i lekovito bilje... Na mojoj dedovini u Klenku, postoji kuća koju su moji roditelji sagradili pre više od dvadeset godina, u kojoj niko nikad nije živeo dok se mi nismo uselili u nju. Planirano je da bude letnja vikendica, ali čak ni tu ulogu nije imala. Sagradili smo dimnjak kao ponosni novi vlasnici (smeh). Imamo jagode koje su posađene pre mnogo godina, prave domaće, mirišljave... Kad sam ih prvi put brala, mislila sam na svoje pretke i osetila duboku zahvalnost...
Danas Branka može da, zahvaljujući svemu što je iskusila i znanju koje je stekla, pomogne svojoj porodici i prijateljima. A raduje se da uči i dalje, da nastavi školovanje na Ljuanttes akademiji.
- Na kongresu integrativne medicine bilo je reči da će se do 2050. preklopiti savremena zapadna i alternativna medicina u jedan integrativni pristup. Zvanična medicina je okrenuta telu, ima njutnovski, materijalistički pristup, za razliku od holističkog koncepta u lečenju bolesti koji posmatra čoveka kao telo, dušu i duh.
U godinama patnje i iskušenja, Branka se okrenula veri izvornoj, pravoslavnoj, iako nije bila tako vaspitana, osetila je potrebu da nešto nauči.
- Bilo mi je teško, a Gospod je jedino pribežište u takvim trenucima..... Počela sam da idem u crkvu, naučila da postim i da se pričešćujem, u onoj meri u kojoj je to potrebno čoveku u savremenom društvu. Svako ima svoj kapacitet za veru, kao i za ljubav i sve ostalo, a mera je bitna da ne ode predaleko...
Čitaocima „Glasa Podrinja“ poručuje da se sklone od betona, saobraćaja i tehnike, da se vrate svojim korenima, stanu bosim nogama na travu, duboko udahnu čist vazduh i da se zagledaju u liniju spajanja neba i zemlje - Smirimo se radi svoga dobra, govorio je starac Tadej.
M. Filipović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa