19. novembar 2015.19. nov 2015.
SRPSKA NARODNA PARTIJA ŠABAC

PODRŽATI MALE PRIVREDNIKE

Šabac traži rešenja – ne obećanja, želimo upoznali građane sa konkretnim predlozima za razvoj našeg grada. Građanima su neophodne poreske olakšice i podsticaji kako bi mogli da pokrenu porodični biznis ili otvore zanatsku radnju i tu zaposle nekoga od članova svoje porodice. U razvoju malih i porodičnih preduzeća leži šansa za razvoj Šapca i ozdravljenje nacionalne ekonomije. Neophodno obezbediti subvencionisanje novih radnih mesta i u turizmu jer i u ovoj grani privrede leži velika šansa za prosperitet grada.
Bez jake ekonomije nema jake Srbije. Podrška preduzetnicima i poljoprivrednicima je stub razvoja celokupnog društva. Ako njima pomognemo da stanu na noge, pomažemo celom srednjem sloju stanovništva koji je najviše pod udarom trenutnih mera štednje države. Ovo je moguće uraditi kroz usvajanje novih zakona, ukidanje svih propisa koji remete razvoj privrede, veće subvencije, pogotovo u poljoprivredi, kao i veća izdvajanja u budžetu za agrar.
Neophodno pokrenuti sve zaštitne mehanizme koje predviđa Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom kako bi se naše tržište zaštitilo od priliva jeftine robe iz EU, a koja ugrožava domaće proizvođače. Olako je Srbija 2008. godine potpisala SPP – po nas jako nepovoljan sporazum. A zamislite šta će se desiti 1. januara 2017. kada stranci po SSP-u dobiju pravo da kupuju naše oranice.
Država i Grad moraju da razmišljaju o Razvojnoj banci koja će pomoći privrednicima i poljoprivrednicima kreditima sa dužim gejs periodom i značajno manjim kamatama. To je najjednostavniji i najefikasniji način da pokrenu proizvodnju.
Gradski Odbor SNP Šabac

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa