19. novembar 2015.19. nov 2015.
OMLADINA SRPSKOG POKRETA OBNOVE

ČEP ZA ORTOPEDSKA POMAGALA


Omladina Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove, zajedno sa Udruženjem paraplegičara Mačvanskog okruga, prošle srede je organizovala akciju “Čep za hendikep” Prikupljanjem čepova za reciklažu, pored toga što se čuva životna sredina, mogu se kupiti i ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom.
-Prvobitni cilj akcije je da se podigne ekološka svest kod svih starosnih struktura naših sugrađana. Prikupljanjem čepova i njihovim recikliranjem pomažemo licima sa invaliditetom tako što će od novca dobijenog reciklažom oni kupiti potrebna ortopedska pomagala. Kutije za sakupljanje čepova postavljene su na Šetalištu, na Trgu, u prostorijama JKP “Stari grad”, JKP “Parking”, Međuopštinskom istorijskom arhivu, u Masarikovoj ulici kod kafea “Urbano” i u prostorijama GO SPO u Tržnom centru “Kifla”na drugom spratu. Molimo sve naše sugrađane da nam se pridruže u akciji i da učinimo jedno dobro delo. Nama to znači malo, a nekome mnogo, rekao je Stefan Jovanović, potredsednik Omladine GO SPO.
Omladina SPO nedavno je pokretala u gradu i peticiju za donošenje “Aleksinog zakona”, nazvanog po četrnaestogodišnjem Aleksi Janković iz Niša, koji je pre četiri godine izvršio samoubistvo pošto su ga vršnjaci u školi maltretirali. Najavljuju nastavak akcija, pre svega humanitarnog karaktera.
M.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa