19. novembar 2015.19. nov 2015.
NOVE KNjIGE

SEĆANjE NA LjUBAV

Milana Davidović, mlada pesnikinja, po profesiji ekonomista, doseljena u Bogatić, nastavlja svoju pesničku ambiciju, objavljivanjem nove zbirke “Sećanje na ljubav”, koju je promovisala prošlog petka u svečanoj sali opštine Bogatić.
Ovo je njena četvrta zbirka pesama u kojoj stihovima traga za pokretačkom snagom života, oličenog u ljubavi. S druge strane je pesnička upornost i nada u lepšu budućnost.
Milana je u Bogatić došla 2003. godine iz Dvora na Uni i kao dosta drugih zemljaka preživela teške trenutke napuštanja rodnog ognjišta na trnovitom putu spasa. Ostalo je lepo sećanje na bezazlene školske brige i toplinu doma u trgovačkoj porodici. Ostala je i ljubav prema poeziji koja traje, kao i ona druga, porodična u novoj sredini.
Sve zbirke pesama su uglavnom sa ljubavnom tematikom, mada ima i onih za decu, a posebno joj je draga pesma o majci, koju je setno govorila i u večeri promocije njene nove knjige, za koju posebno ističe doprinos i zahvalnost opštini Bogatić, biblioteci i Kulturno-obrazovnom centru Bogatić.
Prvu zbirku poezije objavila je 2007. godine “U vrtlogu sećanja”, drugu 2013. “Kad miriše noć”, treću 2014. “Ti si moja pesma” i najnoviju “Sećanje na ljubav”, ove godine.
U promociji su joj pomogle kolege, glumci Amaterskog pozorišta iz Bogatića i ovdašnji hor, pri KOC Bogatić, pod upravom Ivana Radovanovića.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa