19. novembar 2015.19. nov 2015.
PROSLAVLjENA SLAVA U MANASTIRU KAONA

SLUŽBA BOGU I RODU

U proteklu subotu, bratstvo i sestrinstvo manastira Kaona, sa vernicima, proslavili su slavu ove svetinje – Svetog arhangela Mihajla. Svetu arhijerejsku liturgiju služio je Njegovo Preosveštenstvo Episkop šabački gospodin Lavrentije sa sveštenstvom.
- Neka Sveti arhistratig Mihajlo sa ostalom vojskom bestelesnih sila i ubuduće štiti ovu svetu obitelj i pomogne joj da vrši svoju duhovnu misiju u srpskom rodu kao što je do sad činila, žiteljima njenim neka Bog daruje zdravlje, mudrost, snagu i svako dobro, a vas koji dolazite u ovu svetinju i molite se, neka Bog blagoslovi, vaše domove i sve u domovima, plodove vaših ruku i svaku dobru misao i nameru u srcima. Na ovom mestu na kome mi danas stojimo, nekada su stajale velike, svete duše, koje nas sada, odozgo, iz Nebeskih dvora, gledaju i raduju se što ne zaboravljamo dom Božji, rekao je vladika Lavrentije.
Gramate priznanja i zahvalnosti, dodeljene su Bojanu Bojkoviću, Novici Vasiću Dejanu Periću “za nesebičnu pomoć, žrtvu i pokazanu ljubav prema svojoj pravoslavnoj veri i crkvi pomažući manastir Kaonu”.
M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa