19. novembar 2015.19. nov 2015.
SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOCELjEVA

EFIKASAN LOKALNI PARLAMENT

Prošle srede održana je 27. sednica Skupštine opštine Koceljeva na kojoj su za oko pola sata odbornici gotovo bez diskusije usvojili 19 tačaka dnevnog reda. Predstavnik SNS Jovan Senić ocenio je da je efikasnost rada lokalnog parlamenta posledica dobre pripremljenosti sednice.
- Vidite kako se vodi ova sednica, bez komentara, što znači da je dobro pripremljena. O svakoj ovoj tački smo razgovarali i dobro razmotrili pre održavanja sednice. Po mom mišljenju nikada se nije bolje radilo u Koceljevi nego u ova tri meseca. Mislim da je 99 odsto građana zadovoljno radom lokalne Vlade. Članovi opozicije ne diskutuju, ne učestvuju u radu, pa smatram da su i oni zadovoljni radom - izjavio je Senić za skupštinskom govornicom.
Na dnevnom redu prošlonedeljne sednice našla su se veoma važna pitanja poput rebalansa budžeta. U obrazloženju ove odluke navodi se da su prihodi povećani za oko 5,5 miliona dinara dok su, sa druge strane, rashodi manji za preko 700 hiljada. Ukupan fiskalni deficit iskazan je u iznosu od nešto više od 48 miliona dinara i posledica je rashoda po osnovu isplate naknade štete od grada kao i rashoda i izdataka za nabavku nefinansijske imovine.
Na sednici je usvojen i set odluka iz nadležnosti lokalne poreske administracije, izveštaji o radu i godišnji planovi za narednu godinu obrazovnih ustanova kao i program obnove objekata javne namene oštećenih prošlogodišnjom poplavom i klizištem na teritoriji ove opštine.
Cilj donošenja ovog dokumenta je utvrđivanje prioriteta obnove objekata javne namene koji su u nadležnosti lokalne samouprave a koji su uništeni ili oštećeni u maju mesecu prošle godine tokom poplava i aktiviranjem klizišta i obezbeđenje sredstava potrebnih za njihovu rekonstrukciju i izgradnju iz Fonda solidarnosti Evropske Unije u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja.
Programu je, uz sanaciju puteva i ulica ali i vodotokova, pridodat projekat izgradnje eksploatacionog bunara sa pratećom opremom i potisnim cevovodom u Svileuvi za vodosnabdevanje u opštini Koceljeva čija je vrednost procenjena na 30 miliona, dok je vrednost celokupnog programa skoro 167 miliona dinara.
V. Bošković

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa