19. novembar 2015.19. nov 2015.
„HEMOFARM“ PODRŽAO AKCIJU „NOVEMBAR, MESEC DRVEĆA“

ZA ČISTIJA PLUĆA ŠAPCA

Kompanija „Hemofarm“ donirala je 100 sadnica za akciju „Novembar, mesec drveća“, koju je pokrenuo grad Šabac
Tridesetak radnika kompanije „Hemofarm“ prošlog četvrtka, zajedno sa učenicima Osnovne škole „Majur“ sadilo je nova stabla u Letnjikovačkoj šumi. Kompanija, poznata po društvenoj odgovornosti, podržala je akciju koju sprovodi Gradska uprava Šapca, a koja za krajnji cilj ima povećanje broja zelenih površina u gradu. Radnike „Hemofarma“ predvodio je generalni direktor Ronald Selinger, koji je, simbolično, sa gradonačelnikom Šapca zasadio jedno od stotinu stabala.
- Drago mi je da smo se uključili u akciju „Novembar, mesec drveća“. Budući da smo jedan od najvećih proizvođača u ovom gradu, istovremeno smo i odgovorni prema okolini u kojoj radimo i živimo. “Hemofarm” je snažno ekološki orjentisan, i u tom duhu nam je prirodno da sadimo novo drveće i čuvamo postojeća stabla. Ovo je jedan od načina da sačuvamo prirodu i odužimo se lokalnoj zajednici. Važno je da mladi budu uključeni u ovakve akcije, jer su oni budućnost. Veoma je važno podizanje ekološke svesti u sredinama kao što je Šabac, rekao je.
Akciju „Novembar, mesec drveća“ podržalo je deset kompanija koje posluju u Šapcu, a jedan od najvećih donatora akcije je „Hemofarm“. Odgovornost ovih kompanija prema okolini je ove godine dobila punu potvrdu, istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Zahvalan sam svim firmama koje su se odazvale našoj akciji. Drago mi je da Ronald Selinger i „Hemofarm“ pomažu da Šabac bude lepši i zeleniji grad. Moramo da brinemo o našem okruženju i posebno me raduje to što je mnogo dece uključeno u akciju ozelenjavanja. Nadam se da će novembar postati mesec novih sadnica u Šapcu. Očekujem da će se akcija ozelenjavanja nastaviti i narednih godina i da će postati tradicionalna, rekao je Zelenović.
U čenici prvog razreda osam šabačkih osnovnih škola su na prostoru Letnjikovačke šume zasadili 800 novih stabala. Na drugim lokacijama u gradu u narednom periodu biće posađeno još oko 1.500 sadnica, koje su nabavili Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem i šabački privrednici.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa