19. novembar 2015.19. nov 2015.
UREĐENjE CENTRA PRNjAVORA

NOVI TROTOARI I PARKING

Na inicijativu meštana Prnjavora, uređeni trotoari i pešačke staze u ovom mačvanskom mestu
U neposrednoj blizini Crkve svetog Ilije u Prnjavoru i Osnovne škole „Kralj Aleksandar Karađorđević“, prošle nedelje izvršeni su radovi na asfaltiranju pešačkih staza i parking prostora. U saradnji sa meštanima, predstavnici Gradske uprave planiraju nastavak radova.
- Površina izgrađenog trotoara iznosi oko 800 kvadratnih metara, dok je površina novoizgrađenog parkinga 500 kvadrata. U sklopu ovih radova biće posađeno 17 sadnica u centru, a biće postavljeno i sedam stubova javne rasvete, što će doprineti još lepšem izgledu čitavog prostora u centru Prnjavora, naveo je Vladimir Nedeljković, direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Meštani Prnjavora zadovoljni su saradnjom sa Gradskom upravom po ovom pitanju.
- Zahvalni smo predstavnicima grada i Nebojši Zelenoviću, jer su uvažili naš apel i odlučili da finansiraju uređenje centra Prnjavora. Nadamo se da je ovo početak još bolje saradnje Gradske uprave i meštana Prnjavora, jer ideja i prostora za nove projekte ima na pretek, rekao je Petar Samurović iz Crkvenog odbora.
Investiciju Gradske uprave podržavaju i članovi Saveta mesne zajednice Prnjavor.
- Drago nam je da je grad prepoznao potrebe Prnjavora. Nadamo se da ćemo u saradnji sa Gradskom upravom asfaltirati nešto više od šest kilometara puteva na području Prnjavora, a verujemo da će se i uređenje pešačkih staza, odnosno trotoara u našem mestu, kaže Dragan Erdevički, predsednik Saveta mesne zajednice Prnjavor.
Investiciju u Prnjavoru realizovali su Javno preduzeće za upravljanje građevinskim zemljištem i Direkcija za puteva. Izvođači radova bile su šabačke firme „Jugokop Podrinje“ i „Refleks“ a vrednost investicije iznosi četiri i po miliona dinara. Predstavnici Gradske uprave kažu da će u narednom periodu urediti još sedam seoskih centara na području Šapca.
M.S.M.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa