19. novembar 2015.19. nov 2015.
GRAD I REPUBLIKA FINANSIRALI RADOVE U POCERINI

NOVI PUTEVI U METLIĆU I VOLUJCU

U pocerskim selima Metlić i Volujac realizovan projekat revitalizacije poljskih puteva, vredan skoro devet miliona dinara
U saradnji Ministarstva poljoprivrede i grada Šapca, revitalizovani su poljski putevi u Pocerini, u ukupnoj dužini od oko šest kilometara. Prilikom prošlonedeljnog obilaska radova u Metliću, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je ovaj projekat primer dobrog zajedničkog delovanja republičke vlasti i lokalne samouprave.
- Put koji spaja Metlić i Krivaju je važan za meštane oba sela. Ova deonica je tokom prošlogodišnjih poplava bio jedini prohodan put i veza između sela. Najvažnije je da su ovim radovima zadovoljni meštani Metlića i Krivaje koji će sada lakše i brže dolaziti do svojih njiva. Vrednost investicije iznosi pet miliona dinara, od čega je država izdvojila tri, a grad Šabac dva miliona dinara, rekao je Zelenović.
Meštani Metlića će novim putem lakše i brže dolaziti do svojih njiva. Oni podržavaju ideju Gradske uprave da porez na imovinu koji se skupi na području određene mesne zajednice bude na raspolaganju ljudima koji žive u tom mestu, te da oni samostalno odlučuju o tome na šta sredstva treba utrošiti.
- Starim putem se teško išlo i peške. Kamioni ovuda nikada nisu mogli da prođu, a jednu prikolicu morala su da vuku dva traktora. Kada bi pala kiša, ni tako se nije moglo do njiva. Uređenje puta ka Krivaji nam znači dosta. Brže i lakše ćemo dolaziti do našeg zemljišta, što će nam dosta značiti za proizvodnju, naveo je predsednik Saveta mesne zajednice Metlić Milan Đurđević.
Zadovoljan urađenim je i Živojin Mandić, odbornik u Skupštini grada iz Metlića.
- Put je veoma dobrog kvaliteta. Ovo je primer kako država i grad treba da sarađuju. Zahvalni smo i Ministarstvu pljoprivrede i gradu na ovoj investiciji, jer je Pocerina poljoprivredni kraj, te nam svako poboljšanje uslova za život i rad znače dosta, rekao je Mandić.
Dužina revitalizovanog puta u Metliću iznosi tri i po kolometra, za šta su grad i republika izdvojili pet miliona dinara. U Volujcu je uređeno skoro dva i po kilometra poljskih puteva, a vrednost ove investicije iznosila je tri miliona i osam stotina hiljada dinara.
M.S.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa