19. novembar 2015.19. nov 2015.
SPORAZUM GRADA I POLICIJSKE UPRAVE ŠABAC

POLICAJCI NA NOVOJ ADRESI

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović prošlog ponedeljka potpisao je sa predstavnicima Policijske uprave Šabac ugovor kojim grad ustupa na korišćenje MUP prostor u kom se donedavno nalazila Uprava za agrarna plaćanja
Početkom 2016. godine zaposleni u najvažnijim službama Policijske uprave Šabac preći će na novu adresu. Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i načelnik Policijske uprave u Šapcu Slaviša Spasojević, potpisali su ugovor po kom će pripadnici MUP, besplatno i na neodređeno vreme, dobiti na korišćenje zgradu u kojoj se do skoro nalazila Uprava za agrarna plaćanja. Rad u novom prostoru, u Hajduk Veljkovoj ulici br. 66, doprineće efikasnijem radu službenika, a u njemu će se nalaziti i odeljenja za rad sa građanima, poput službi koje se bave izdavanjem pasoša i ličnih karti, kao i registracije vozila.
- Očekujem da početkom sledeće godine počnemo sa selidbom iz prostorija na Starom gradu i iz zgrade koja se nalazi u ulici Laze Lazarevića. Novi prostor će nam omogućiti da brže i efikasnije radimo sa građanima. U novom objektu radiće službe koje se odnose na građanske poslove, poput izdavanja ličnih karti, pasoša i vozačkih dozvola. U njemu će biti smeštena i naša opšta i upravna služba, kao i Odeljenje saobraćajne policije. Nova lokacija će doprineti i bržim intervencijama naših službenika, jer smo na staroj lokaciji, na Starom gradu, ponekad imali problema sa prelascima preko pružnog prelaska u trenucima kada prugom prolazi voz, naveo je Spasojević.
Odbornici Skupštine grada Šapca jednoglasno su izglasali odluku koju je predložilo Gradsko veće, da se prostor nekadašnje Uprave za agrarna plaćanja, Šapčanima poznatom i kao zgrada nekadašnjeg Zorkinog dispanzera, ustupi Policijskoj upravi u Šapcu. Skupština je za potpisivanje ugovora ovlastila gradnačelnika Šapca, koji je zadovoljan što je doneto rešenje koje će biti od koristi građanima, ali i pripadnicima MUP.
- Zahvalan sam Ministarstvu unutrašnjih poslova i Skupštini grada koja je jednoglasno donela odluku da se prostor bivše Uprave za agrarna plaćanja dodeli na korišćenje Policijskoj upravi u Šapcu. Činjenica je da je veliki broj građana bio nezadovoljan uslovima u kojima su se do sada obavljali važni građanski poslovi, poput izdavanja ličnih karata i pasoša. Ugovorom koji smo potpisali ovaj problem će biti rešen. Rad u novom prostoru od skoro 2.000 kvadratnih metara omogućiće bolje uslove za rad policijskih službenika, a olakšaće i život građanima. Zajednički i osnovni cilj nam je da Šabac bude bezbedno mesto, a novi objekat će doprineti tome da policijski službenici brže i efikasnije obavljaju posao koji se tiče svih građana Šapca, istakao je Zelenović.
Dogovor Gradske uprave i Policijske uprave Šabac snažno su podržali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo poljoprivrede. Prema rečima gradonačelnika Šapca, to je primer dobre saradnje države i lokalne samouprave, koja donosi nedvosmislenu korist građanima i institucijama.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa