26. novembar 2015.26. nov 2015.
„NATINI“ ČETVRTACI UGOSTILI GLUMCA IVANA TOMAŠEVIĆA

GLUMCI SU VELIKA DECA

Učenici četvrtog razreda OŠ „Nata Jeličić“, prošle srede, 25. novembra, imali su nesvakidašnju priliku da čuju šta to znači biti glumac. Odlomkom iz „Autobiografije“ Branislava Nušića šabački glumac Ivan Tomašević otvorio je popodnevno druženje u okviru Dana otvorenih vrata koje je organizovao Aktiv učiteljica četvrtog razreda, koga čine Jasmina Tanasić, Vesna Mijatović i Slađana Stojićević, zajedno sa Timom za saradnju sa roditeljima.
Govoreći o svom pozivu Ivan Tomašević istakao je da glumci koji postižu najbolje rezultate do njih dolaze igrom.
- Za glumce kažu da su velika deca. Kroz vežbe, koje radimo u Školi glume Studija Scene „Maska“, naučićete da brže učite, poboljšate koncentraciju, analizirate to što govorite, kao i svoje misli i misli pisca i drugih ljudi koje su te svoje misli stavili na papir, a mi ih interpretiramo na sceni. Bilo koji poziv da odaberete u životu zahteva što kompletniju ličnost čoveka kako bi u pravom trenutku, na pravi način, umeo da kaže ono što želi, da izrazi svoje misli i da bude bolje prihvaćen u svojoj sredini i društvu - rekao je između ostalog Ivan.
Ovo je bila prilika da se deca i roditelji upoznaju sa svim onim što glumački posao donosi, ali i da okuse čar ovog poziva kroz scenski pokret, igru, i sve ono što čini pozorišnu umetnost.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa