26. novembar 2015.26. nov 2015.
ZELENI ISTIČU VAŽNOST OSNOVNIH INFRASTRUKTURNIH USLOVA

IZGRADNjA KANALIZACIONE MREŽE

Na konferenciji za medije održanoj u ponedeljak, Pokret za Šabac Zelenih Srbije istakao je važnost infrastrukturnih uslova u svim delovima grada. Šabac još uvek nema izgrađenu kanalizacionu mrežu u pojedinim delovima grada i u prigradskim naseljima, kao u Pocerskom Pričinoviću, u ulicama Lazara Vasića Buđonija, Milana Đakovića i Valjevskoj.
- Troškovi izgradnje kanalizacione mreže su, zbog lošeg planiranja, procenjeni na deset puta veću vrednost, nego na drugim, sličnim lokacijama, zbog čega ove ulice već 10 godina ne mogu da dobiju kanalizaciju. Potrebno je da 44 domaćinstva uplati 1,3, a Gradska uprava 11, 7 miliona dinara. Tražimo reviziju dokumentacije da bi se smanjili troškovi, kaže dr Dejan Pavlović, predsednik Zelenih Šapca.
U cilju što efikasnijeg iznalaska rešenja, pored revidiranja dokumentacije, Zeleni Šapca predlažu detaljnije informisanje građana o poboljšanim uslovima za izgradnju kanalizacione mreže – dovoljno je 70% zainteresovanih stanovnika da bi jedna ulica ušla u program izgradnje i da bude uplaćeno 50% vrednosti naknade da bi se dobio priključak na mrežu.
- Treća stvar je da se obezbedi poštovanje člana 32. gradske Odluke o odvođenju atmosferskih i otpadnih voda koji kaže da su korisnici dužni da se priključe na kanalizacionu mrežu u onim ulicama gde ona postoji i da je zabranjeno pražnjenje septičkih jama u kanale pored puta. Pozivamo JKP Vodovod Šabac, Gradsku upravu i Komunalnu inspekciju da omoguće stvaranje uslova da se kanalizaciona mreža proširi i na naselja u kojima su higijensko-sanitarni i epidemiološko-zdravstveni uslovi stanovanja trenutno najgori, dodaje dr Pavlović.
M.F.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa