26. novembar 2015.26. nov 2015.
ČETIRI GODINE RADA PUNKTA SLUŽBE HITNE POMOĆI U PRNjAVORU

KVALITET USLUGA OPRAVDAO OČEKIVANjA

Veliki broj intervencija u hitnim slučajevima i odgovoran rad medicinskog osoblja potvrdili opravdanost osnivanja Službe hitne pomoći u Prnjavoru
Punkt Službe hitne medicinske pomoći u Prnjavoru osnovan je pre četiri godine. Za to vreme, zaposleni u ovoj ustanovi nebrojano puta su pravovremeno reagovali u situacijama kada su životi meštana Prnjavora i okolnih mesta bili ugroženi. Četvrta godišnjica rada ove zdravstvene ustanove bila je povod za posetu rukovodstva Doma zdravlja i gradskih čelnika, koji su tom prilikom najavili nova ulaganja.
- Ova služba je bolje tehnički opremljena u poslednjem periodu, nabavili smo sanitetska vozila, aparate, a ojačani smo i kadrovski, angažovanjem mladih lekara. Kako bismo osnažili i ambulantu u Prnjavoru, rekonstruisaćemo objekat koji godinama nije bio u funkciji. Uz podršku grada ovaj deo ambulante biće ponovo dostupan našim korisnicima. U prvoj fazi važno je uraditi sanaciju krova, kako bi se sprečilo dalje propadanje ovog objekta, a potom ćemo, uveren sam, ceo prostor od oko 700 metara kvadratnih privesti nameni, odnosno otvoriti za sadržaje koji su žiteljima ovog i susednih sela potrebni, rekao je prim. dr Miroslav Popović, direktor Doma zdravlja Šabac.
Najava još kvalitetnijih uslova rada, koje će imati u budućnosti, obradovala je zaposlene u Službi hitne medicinske pomoći u Prnjavoru.
- Nama koji ovde radimo od velikog je značaja podrška rukovodstva naše ustanove i naravno podrška grada. U ambulanti u Prnjavoru činimo sve što je u našoj moći da obezbedimo visok kvalitet usluge koju pružamo našim korisnicima. Da bi ta usluga bila što bolja, mi još efikasniji i stručniji, važno je da radimo na ličnom i profesionalnom usavršavanju, ali i da imamo dobre uslove za rad i lečenje, što nam obezbeđuje upravo podrška rukovodstva Doma zdravlja i Gradska uprava. Tako povezani u ostvarenju zajedničkog cilja postići ćemo, sigurna sam, najbolje rezultate, rekla je Vesna Vasiljević, odgovorni tehničar ambulante u Prnjavoru.
Grad je obezbedio finansijska sredstva neophodna za bolje uslove rada i unapređenje usluga koje se obavljaju u Službi hitne medicinske pomoći u Prnjavoru, istakao je zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić prilikom posete ovoj ustanovi. Pajić je dodao i da će gradska ulaganja u opremu za Dom zdravlja, poput centranog sterilizatora i ultrzvučnog aparata unapredili zdravstvenu zaštitu svih stanovnika Šapca.
- Za grad je važno da svi naši sugrađani ostvare svoje pravo na zdravstvenu zaštitu u što boljim uslovima i na celom području Gradske uprave. Zato Grad podržava Dom zdravlja, veliko angažovanje svih zaposlenih i inicijative rukovodstva. Podsećam da je 20 miliona dinara predviđeno rebalansom gradskog budžeta za nabavku neophodne opreme u ovoj ustanovi. Verujem da ćemo, posle završene zakonske procedure, biti u prilici i da uskoro vidimo punu primenu ove opreme. Danas smo ovde da najavimo rekonstrukciju objekta u kom je nekada bio Dom zdravlja Prnjavor. Kako smo saznali od rukovodstva Doma zdravlja ovo je veliki prostor, koji bi u dogledno vreme mogao biti od velikog značaja, kako za ambulantu, tako i za celo selo. Zato i ovoj inicijativi dajemo podršku, ohrabrujući i zaposlene Doma zdravlja koji ovde rade, posebno one koji ovde na punktu hitne pomoći rade već četiri godine, istakao je Pajić.
Punkt Službe hitne medicinske pomoći u Prnjavoru i iskustvo stečeno u radu ove ustanove, poslužio je kao model za osnivanje istovetne službe u Volujcu.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa