Info

26. novembar 2015.26. nov 2015.
POSLE VIŠE OD PEDESET GODINA

SALON FOTOGRAFIJE

U prepunoj galeriji Međuopštinskog istorijskog arhiva, u utorak je otvorena izložba „Salon fotografije Šabac 2015“, na kojoj su izložene odabrane i nagrađene fotografije sa konkursa za najbolju fotografiju grada Šapca.
- Od 1964. godine, u Šapcu nije održana fotografska izložba ovako visokog kvaliteta. Našalio sam se sa fotografima da su oni prvi „povukli nogu“ pre 51 godinu, kada je zadnji put iskopano korito reke Save i ofarban železnički most, možda će i ova izložba povući dobre i pametne korake u našem gradu, rekao je vidno zadovoljan gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je podelio nagrade i pohvale najboljim fotografima.
U kategoriji „Šabac, Šapčani...“, prvu nagradu je dobio Jugoslav Radojević za fotografiju „Trag jeseni“, drugu Vladimir Điniđ za „Šešir je bitan“, a treću Mihailo Simović za fotografiju „Na vezu“. Na temu „Hoćemo li u Šabac na vašar?“, prvu nagradu je dobio Slavoljub Radojević za fotografiju „Truba je igra“, drugu Aleksa Milivojević za „Vašar“ i treću Čedomir Buiković za „Ringišpil“. Zlatnu medalju Foto saveza Srbije dobio je Zoltan Bisak, srebrnu Mihailo Simović, a bronzana je dodeljena Ratomiru Radomiroviću.
- Šabac je uvek inspirantivan za fotografe, bez obzira na godišnje doba, rekao je Jugoslav Radojević, koji se fotografijom bavi od trećeg razreda osnovne škole, a kao fotoreporter radi od 1996. godine, kada se zaposlio u „Glasu Podrinja“.
Izložba, koju je realizovao Grad Šabac u saradnji sa Šabačkom fotografskom zadrugom i Foto savezom Srbije, ovorena je do 20. decembra.
M.F.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa