3. decembar 2015.3. dec 2015.
ROTARI KLUBOVI ŠAPCA I AKA ORGANIZOVALI SASTANAK

PRIVREDNICI ZA SARADNjU

Rotari klubovi iz ačka i Šapca organizovali su prošlog petka sastanak privrednika iz ova dva grada. Cilj je bio da se privrednici upoznaju i ostvare saradnju.
Organizaciju skupa su pomogli Savet za praćenje privrednih kretanja Šapca, Odeljenje regionalne privredne komore i Unija privrednika ačka. Ovo je bio prvi ovakav sastanak, a najavljeno je da će u budućnosti postati praksa.
-Suština je da smo došli do zajedničkog zaključka da članovi naših klubova i naši prijatelji nisu dovoljno informisani o pojedinim aktivnostima drugih članova, šta rade i čime se bave. Zato smo rešili da krenemo sa akcijama okupljanja privrednika po gradovima. Dogovorili smo sa našim prijateljima iz Slovenije sastanak za proleće, gde će biti i gosti iz Šapca, naveo je predsednik Rotari kluba “ačak” Ivan Radojević.
Zoran Tošić, predsednik Saveta za praćenje privrednih tokova, istakao je da je osnovna ideja ovog sastanka da se privrednici povežu i počnu međusobnu saradnju. Očekuje da će u narednom periodu to pokazati dobre rezultate i proširenjem trgovine sa ačkom. Tošić je dodao da će nastojati da uspostave privrednu saradnju sa drugim gradovima slične veličine i privredne razvijenosti kao Šabac.
Predsednik Rotari kluba “Šabac” orđe Milošević nada se da će se ostvariti poslovna saradnja koja će Šapcu i ačku doneti nova radna mesta. Podsetio je da su šabački “Rotari” pored poslovnih imali i humanitarne akcije.
-Do sada smo organizovali akcije “1.000 stabala za pluća grada”, pomagali smo deci, studentima. Tradicionalno pomažemo roditeljima prvog dečaka i prve devojčice rođenih na Božić. Organizujemo edukativna predavanja o bolestima zavisnosti, borbi protiv side i slično. Trudićemo se da i humanitarnih i poslovnih dešavanja u budućnosti organzujemo što više, rekao je Milošević.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa