3. decembar 2015.3. dec 2015.
ASFALTIRAN DEO JALAČKE ULICE

REŠEN VIŠEDECENIJSKI PROBLEM

Na inicijativu građana, u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje građevinskim zemljištem, u utorak je asfaltiran deo Jalačke ulice koja povezuje mesne zajednice Letnjikovac i Pocerski Pričinović
Posle mnogo vremena i pokušaja, žitelji Jalačke ulice dobili su asfalt. Meštani su letos inicirali sastanak sa direktorom Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, Vladimirom Nedeljkovićem, na kom su se vrlo brzo dogovorili o rešavanju višedecenijskog problema.
- Sastanak sa direktorom trajao je veoma kratko, svega 15 minuta. Toliko vremena nam je bilo potrebno da se dogovorimo da rešimo naš veliki problem. Nakon toga, obavljeni su tenderski poslovi, počeli su pripremni radovi, a na red je došlo i asfaltiranje, posle više decenija, dobili smo asfalt u našoj ulice. Zahvalan sam svim ljudima iz grada, na čelu sa gradonačelnikom, koji su se angažovali u ovom poslu, rekao je Branislav Simić, meštanin Jalačke ulice.
Njegov komšija, Milan Rakić, dodaje da su meštani ove ulice veoma dugo pokušavali da reše problem u gusto naseljenom delu grada.
- Asfaltni put nam mnogo znači, sada smo uspostavili vezu i sa okolnim ulicama koje su već asfaltirane. Najjednostavnije rečeno, ovo je za nas sjajna stvar, rekao je Rakić.
Inicijativu meštana pozdravio je i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, koji je istakao važnost komunikacije građana i predstavnika lokalne samouprave, jer se na taj način, kako je istakao, rešavaju i najveći problemi.
- Ovo je ulica koja u desnom delu nema asfalt od 1965. godine. Meštani u ovoj gusto naseljenoj ulici su se dugo vremena borili sa važnim, životnim problemima. Na inicijativu građana, zahvaljujući komunikaciji koju Gradska uprava i ja ostvarujemo, došli smo do zaključka da moramo da završimo ovaj posao. Zahvalan sam i Javnom preduzeću za upravljanje građevinskim zemljištem i Direkciji za puteve koji su sa realizacijom posla počeli veoma brzo. Drago mi je da su meštani ove ulice zadovoljni, a mi se kao grad osećamo ponosi jer ispunjavamo želje naših građana. Ubeđen sam da u takvoj atmosferi moramo da nastavimo dalje, i da zajedno učinimo Šabac još boljim mestom za život, rekao je Zelenović.
Vrednost investicije u Jalačkoj ulici iznosi tri miliona šest stotina hiljada dinara, a asfaltirano je više od 250 metara puta.
- Pripremni radovi za asfaltiranje ove ulice počeli su pre mesec dana. Dužina asfaltiranog dela iznosi 260 metara, a širina, sa ivičnjacima, pet i po metara. Vrednost radova koje izvodi preduzeće „Savremena gradnja 2“ je 3. 600. 000 dinara, a ta sredstva su obezbeđena iz gradskog budžeta, rekao je direktor Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem.
Za asfaltiranje drugog dela Jalačke ulice Gradska uprava naredne godine planira da izdvoji još tri i po miliona dinara. Kako se moglo čuti, satanovnici ove ulice uskoro će dobiti i bolje ulično osvetljenje, postavljanjem nove, led rasvete.
M.Maksimović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa